Fort Fun Abenteuerland

Duits pretpark opent spectaculaire nieuwe attractie Thunderbirds

30-05-2019, 21:06 uur | Reacties

Een Duits pretpark heeft deze week een spectaculaire thrillride geopend. Fort Fun Abenteuerland presenteerde woensdag de nieuwe attractie Thunderbirds: een heftige molen met tweepersoons gondels die over de kop vliegen.

Het attractietype wordt air race 8.2 genoemd. Fort Fun betaalde ruim 1 miljoen euro voor de nieuwigheid van de Italiaanse leverancier Zamperla. "Thunderbirds combineert een uitzonderlijk comfortabele rit met een hoge thrillfactor", laat het park weten. De attractie kreeg een indianenthema.


ZIE OOK: Attractie verliest onderdeel: tiener gewond

Volgens Fort Fun is de molen niet alleen een aanwinst voor waaghalzen. "Toeschouwers krijgen een overdonderend schouwspel voorgeschoteld, inclusief een bombastische soundtrack." De minimumlengte bedraagt 120 centimeter.

Klapper
Thunderbirds bevindt zich tussen tussen de attracties Dark Raver en Wild Eagle. "We geven veel om onze klassiekers, we willen de charme van het park behouden", vertelt een woordvoerster. "Maar nu was het gewoon tijd voor een grote klapper." Het gaat om de grootste investering in een attractie in tien jaar tijd.

Fort Fun Abenteuerland hoort bij de Looping Group, net als onder meer Avonturenpark Hellendoorn. Het Nederlandse zusterpark heeft de Duitse collega's via Facebook gefeliciteerd met de opening. Abonnementhouders van Hellendoorn mogen gratis naar Fort Fun, dat op zo'n twee uur rijden van Venlo ligt.ZIE OOK: Duits pretpark opent nieuwe thrillride in 2019

Reacties