Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fort Fun Abenteuerland

Duits pretpark opent spectaculaire nieuwe attractie Thunderbirds

30-05-2019, 21.06 uur

Een Duits pretpark heeft deze week een spectaculaire thrillride geopend. Fort Fun Abenteuerland presenteerde woensdag de nieuwe attractie Thunderbirds: een heftige molen met tweepersoons gondels die over de kop vliegen.

Het attractietype wordt air race 8.2 genoemd. Fort Fun betaalde ruim 1 miljoen euro voor de nieuwigheid van de Italiaanse leverancier Zamperla. "Thunderbirds combineert een uitzonderlijk comfortabele rit met een hoge thrillfactor", laat het park weten. De attractie kreeg een indianenthema.

Volgens Fort Fun is de molen niet alleen een aanwinst voor waaghalzen. "Toeschouwers krijgen een overdonderend schouwspel voorgeschoteld, inclusief een bombastische soundtrack." De minimumlengte bedraagt 120 centimeter.

Klapper
Thunderbirds bevindt zich tussen tussen de attracties Dark Raver en Wild Eagle. "We geven veel om onze klassiekers, we willen de charme van het park behouden", vertelt een woordvoerster. "Maar nu was het gewoon tijd voor een grote klapper." Het gaat om de grootste investering in een attractie in tien jaar tijd.

Fort Fun Abenteuerland hoort bij de Looping Group, net als onder meer Avonturenpark Hellendoorn. Het Nederlandse zusterpark heeft de Duitse collega's via Facebook gefeliciteerd met de opening. Abonnementhouders van Hellendoorn mogen gratis naar Fort Fun, dat op zo'n twee uur rijden van Venlo ligt.



Meer Fort Fun Abenteuerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be