Cinecittà World

Leonardo da Vinci-vliegsimulator in Italiaans pretpark

23-03-2019, 15.02 uur | Reacties

Een Italiaans pretpark opent dit jaar een nieuw flying theater. Bezoekers van attractiepark Cinecittà World, in de buurt van Rome, kunnen vanaf mei een ritje maken in de panorama-vliegsimulator Volarium - Il Cinema Volante.

De attractie staat in het teken van de beroemde Italiaanse uitvinder Leonardo da Vinci, die vijfhonderd jaar geleden overleed. Passagiers maken een vlucht over de stad Florence, waarbij verschillende beroemde werken van Da Vinci voorbijkomen.


ZIE OOK: Italiaans pretpark bouwt vliegsimulator

Het ritsysteem - met een twaalf meter hoog kantelend platform - werd geleverd door de Duitse fabrikant Simtec Systems. Er wordt gebruikgemaakt van wind-, water- en geureffecten. Eigenlijk had de opening vorig jaar al plaats moeten vinden.

Amsterdam
Volarium is het eerste flying theater in Italië. Vergelijkbare attracties van andere fabrikanten openden de afgelopen jaren in Futuroscope (Frankrijk), Ferrari Land (Spanje) en Europa-Park (Duitsland). Ook is er sinds 2017 een losstaande vliegsimulator te vinden in Amsterdam: This is Holland.

Inmiddels hebben meerdere firma's zich gespecialiseerd in het bouwen van soortgelijke vliegsimulatoren. Futuroscope ging in zee met het Canadese bedrijf Dynamic Attractions. De attracties in Spanje, Duitsland en Amsterdam werden geleverd door Brogent Technologies uit Taiwan.ZIE OOK: Bezoekersaantal Italiaans pretpark stijgt met 224 procent

Reacties