Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Cinecittà World

Leonardo da Vinci-vliegsimulator in Italiaans pretpark

23-03-2019, 15.02 uur

Een Italiaans pretpark opent dit jaar een nieuw flying theater. Bezoekers van attractiepark Cinecittà World, in de buurt van Rome, kunnen vanaf mei een ritje maken in de panorama-vliegsimulator Volarium - Il Cinema Volante.

De attractie staat in het teken van de beroemde Italiaanse uitvinder Leonardo da Vinci, die vijfhonderd jaar geleden overleed. Passagiers maken een vlucht over de stad Florence, waarbij verschillende beroemde werken van Da Vinci voorbijkomen.

Het ritsysteem - met een twaalf meter hoog kantelend platform - werd geleverd door de Duitse fabrikant Simtec Systems. Er wordt gebruikgemaakt van wind-, water- en geureffecten. Eigenlijk had de opening vorig jaar al plaats moeten vinden.

Amsterdam
Volarium is het eerste flying theater in Italië. Vergelijkbare attracties van andere fabrikanten openden de afgelopen jaren in Futuroscope (Frankrijk), Ferrari Land (Spanje) en Europa-Park (Duitsland). Ook is er sinds 2017 een losstaande vliegsimulator te vinden in Amsterdam: This is Holland.

Inmiddels hebben meerdere firma's zich gespecialiseerd in het bouwen van soortgelijke vliegsimulatoren. Futuroscope ging in zee met het Canadese bedrijf Dynamic Attractions. De attracties in Spanje, Duitsland en Amsterdam werden geleverd door Brogent Technologies uit Taiwan.



Meer Cinecittà World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be