Prater

Nieuwe piratenattractie jaagt bezoekers de stuipen op het lijf

11-08-2019, 23:54 uur | Reacties

In een Oostenrijks pretpark is een nieuwe darkride te vinden die draait om piraten. Attractiepark Prater in Wenen opende dit weekend de attractie Skull Rock - Fluch der Piraten: een combinatie van een klassieke darkride en een kermisspookhuis. Er komen ook verschillende schrikeffecten voorbij.

Bezoekers stappen in een karretje voor een zes minuten durende rit door de jungle, een druipsteengrot en een kerker. De tocht eindigt bij een grote zeeslag. De ontwikkeling en bouw van de attractie nam volgens eigenaar Milan Brantusa maar liefst vijf jaar in beslag.


ZIE OOK: Dit heeft Europa-Park kunnen redden uit Piraten van Batavia

Prater is een soort permanente kermis, waarbij de attracties worden geëxploiteerd door tientallen verschillende eigenaren. Er komen ruim vijf miljoen bezoekers per jaar. De opening van Skull Rock had eigenlijk drie maanden geleden al plaats moeten vinden.

Video
In een videoreportage van een Oostenrijkse tv-zender wordt de nieuwe attractie uitgebreid in beeld gebracht. Een bezoek aan Skull Rock kost 5 euro per persoon.ZIE OOK: Kermisbaas achter tralies na ongeluk met spookhuis

Reacties