Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Prater

Nieuwe piratenattractie jaagt bezoekers de stuipen op het lijf

11-08-2019, 23.54 uur

In een Oostenrijks pretpark is een nieuwe darkride te vinden die draait om piraten. Attractiepark Prater in Wenen opende dit weekend de attractie Skull Rock - Fluch der Piraten: een combinatie van een klassieke darkride en een kermisspookhuis. Er komen ook verschillende schrikeffecten voorbij.

Bezoekers stappen in een karretje voor een zes minuten durende rit door de jungle, een druipsteengrot en een kerker. De tocht eindigt bij een grote zeeslag. De ontwikkeling en bouw van de attractie nam volgens eigenaar Milan Brantusa maar liefst vijf jaar in beslag.

Prater is een soort permanente kermis, waarbij de attracties worden geëxploiteerd door tientallen verschillende eigenaren. Er komen ruim vijf miljoen bezoekers per jaar. De opening van Skull Rock had eigenlijk drie maanden geleden al plaats moeten vinden.

Video
In een videoreportage van een Oostenrijkse tv-zender wordt de nieuwe attractie uitgebreid in beeld gebracht. Een bezoek aan Skull Rock kost 5 euro per persoon.Meer Prater
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be