Wildlands Adventure Zoo Emmen

Gemeente Emmen laat dierenpark Wildlands niet omvallen

28-03-2019, 21:13 uur | Reacties

Wildlands Adventure Zoo Emmen is voorlopig gered. De gemeente Emmen heeft besloten om alle resterende schulden van het dierenpark over te nemen. Daardoor wordt de gemeente de enige financier van Wildlands, met een belang van maar liefst 80,6 miljoen euro.

De toekomst van Wildlands was geruime tijd onzeker. Voor de bouw van het park is tientallen miljoenen euro's geleend van de gemeente, Waterleidingsmaatschappij Drenthe (WMD), bouwbedrijf VolkerWessels en de Rabobank. Vanwege belabberde financiële resultaten - ruim 8 miljoen euro verlies in 2018 - kon dat geld niet terugbetaald worden. Nu de gemeente heeft ingestemd met het reddingsplan, krijgt het park een tweede kans.


ZIE OOK: PVV over reddingsplan Wildlands: 'Dierenpark is bodemloze put'

Alle partijen in de raad stemden vanavond in met een voorstel om Wildlands uit de brand te helpen, behalve de SP en de PVV. De dierentuin kon wel op de steun rekenen van 50PLUS, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, LEF, PvdA, VEVN, VVD en Wakker Emmen. Politici spraken over een "duivels dilemma".

Voorwaarden
Aan de financiële steun zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moet Wildlands de komende jaren een hoop bezuinigen. Bovendien wil de gemeente voortaan voortdurend op de hoogte gehouden worden over de actuele bezoekersaantallen en financiën. Bij een eventueel faillissement heeft de gemeente alle onderpanden in handen.

ZIE OOK: Wildlands Emmen lijkt gered: gemeente wil leningen overnemen

Reacties