Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Gemeente Emmen laat dierenpark Wildlands niet omvallen

28-03-2019, 21.13 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen is voorlopig gered. De gemeente Emmen heeft besloten om alle resterende schulden van het dierenpark over te nemen. Daardoor wordt de gemeente de enige financier van Wildlands, met een belang van maar liefst 80,6 miljoen euro.

De toekomst van Wildlands was geruime tijd onzeker. Voor de bouw van het park is tientallen miljoenen euro's geleend van de gemeente, Waterleidingsmaatschappij Drenthe (WMD), bouwbedrijf VolkerWessels en de Rabobank. Vanwege belabberde financiële resultaten - ruim 8 miljoen euro verlies in 2018 - kon dat geld niet terugbetaald worden. Nu de gemeente heeft ingestemd met het reddingsplan, krijgt het park een tweede kans.

Alle partijen in de raad stemden vanavond in met een voorstel om Wildlands uit de brand te helpen, behalve de SP en de PVV. De dierentuin kon wel op de steun rekenen van 50PLUS, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, LEF, PvdA, VEVN, VVD en Wakker Emmen. Politici spraken over een "duivels dilemma".

Voorwaarden
Aan de financiële steun zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moet Wildlands de komende jaren een hoop bezuinigen. Bovendien wil de gemeente voortaan voortdurend op de hoogte gehouden worden over de actuele bezoekersaantallen en financiën. Bij een eventueel faillissement heeft de gemeente alle onderpanden in handen.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be