Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Familypark

Eigenaar Walibi Holland koopt pretpark in Oostenrijk

21-03-2019, 20:37 uur | Reacties

De eigenaar van Walibi Holland neemt een groot attractiepark in Oostenrijk over. Parkengroep Compagnie des Alpes heeft pretpark Familypark gekocht. Er staan drie verschillende achtbanen, waaronder de negentien meter hoge bobsled coaster Rattenmühle en de zestien meter hoge familieachtbaan Götterblitz.

Vorig jaar noteerde Familypark 716.000 bezoekers en een omzet van 19,1 miljoen euro. 30 procent van de bezoekers kwam uit Hongarije en Slovenië. "Het is een regionaal park met een goede reputatie, dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan", staat in een persverklaring. "De faciliteiten en infrastructuur komen overeen met de standaarden van Compagnie des Alpes."

ZIE OOK: Directrice Walibi Holland geeft tekst en uitleg over nieuwe doelgroep

Met de overname is 72,5 miljoen euro gemoeid. "Deze aankoop is volledig in lijn met onze langetermijnstrategie, waarbij we geografisch gezien op meer plekken actief willen zijn", meldt algemeen directeur Dominique Marcel. Het nieuwe moederbedrijf benadrukt dat er veel ruimte is voor uitbreidingen. "Er is dertien hectare aan land beschikbaar."

Parijs
Compagnie des Alpes omvat ook parken als Walibi Belgium, Bellewaerde, Parc Astérix en Futuroscope. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs.ZIE OOK: Frans pretpark investeert 18,5 miljoen euro in nieuwe achtbaan

Reacties
Bijdrage