Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familypark

Eigenaar Walibi Holland koopt pretpark in Oostenrijk

21-03-2019, 20.37 uur

De eigenaar van Walibi Holland neemt een groot attractiepark in Oostenrijk over. Parkengroep Compagnie des Alpes heeft pretpark Familypark gekocht. Er staan drie verschillende achtbanen, waaronder de 19 meter hoge bobsled coaster Rattenmühle en de 16 meter hoge familieachtbaan Götterblitz.

Vorig jaar noteerde Familypark 716.000 bezoekers en een omzet van 19,1 miljoen euro. 30 procent van de bezoekers kwam uit Hongarije en Slovenië. "Het is een regionaal park met een goede reputatie, dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan", staat in een persverklaring. "De faciliteiten en infrastructuur komen overeen met de standaarden van Compagnie des Alpes."

Met de overname is 72,5 miljoen euro gemoeid. "Deze aankoop is volledig in lijn met onze langetermijnstrategie, waarbij we geografisch gezien op meer plekken actief willen zijn", meldt algemeen directeur Dominique Marcel. Het nieuwe moederbedrijf benadrukt dat er veel ruimte is voor uitbreidingen. "Er is dertien hectare aan land beschikbaar."

Parijs
Compagnie des Alpes omvat ook parken als Walibi Belgium, Bellewaerde, Parc Astérix en Futuroscope. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs.Meer Familypark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be