Erlebnispark Schloss Thurn

Pretpark introduceert virtual reality bij botsauto's

21-03-2019, 15.56 uur | Reacties

Een pretpark in Duitsland heeft een Europese primeur te pakken. Als eerste attractiepark ter wereld presenteert Erlebnispark Schloss Thurn dit jaar botsauto's met virtual reality. Tijdens een ritje dragen bezoekers voortaan VR-brillen, zodat ze zich wanen in een andere wereld.

Ondertussen zien ze de andere inzittenden om zich heen rijden en kunnen ze punten verdienen. "Je komt terecht in een interactieve game-omgeving die je nergens anders zult vinden", laat Schloss Thurn weten. Men spreekt over "de eerste VR-autoscooter in de wereld", maar dat klopt niet: afgelopen najaar opende het overdekte pretpark Tekzone in Koeweit een vergelijkbare attractie.


ZIE OOK: Ook Engels pretpark stopt met VR-achtbaan

Volgens het Duitse park lijken de voertuigen dankzij de VR-bril vele malen sneller te gaan dan in het echt. "Ook de arena lijkt veel groter. Je rijdt langs kliffen en diepe afgronden, waar je niet alleen tegen elkaar moet vechten, maar ook tegen gigantische robots."

Europa-Park
Voor de techniek werkt het pretpark samen met de bedrijven Holodeck VR en VR Coaster. Die laatste firma is nauw verbonden met attractiebouwer Mack Rides, de huisleverancier van Europa-Park.

Erlebnispark Schloss Thurn ligt in de buurt van Neurenberg, in de Duitse deelstaat Beieren. In het park staat sinds 2016 al de virtualreality-achtbaan Dinolino's VR-Ride.ZIE OOK: Avonturenpark Hellendoorn presenteert ontwerpen van nieuwe attractie

Reacties