Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Erlebnispark Schloss Thurn

Pretpark introduceert virtual reality bij botsauto's

21-03-2019, 15.56 uur | Reacties

Een pretpark in Duitsland heeft een Europese primeur te pakken. Als eerste attractiepark ter wereld presenteert Erlebnispark Schloss Thurn dit jaar botsauto's met virtual reality. Tijdens een ritje dragen bezoekers voortaan VR-brillen, zodat ze zich wanen in een andere wereld.

Ondertussen zien ze de andere inzittenden om zich heen rijden en kunnen ze punten verdienen. "Je komt terecht in een interactieve game-omgeving die je nergens anders zult vinden", laat Schloss Thurn weten. Men spreekt over "de eerste VR-autoscooter in de wereld", maar dat klopt niet: afgelopen najaar opende het overdekte pretpark Tekzone in Koeweit een vergelijkbare attractie.

Volgens het Duitse park lijken de voertuigen dankzij de VR-bril vele malen sneller te gaan dan in het echt. "Ook de arena lijkt veel groter. Je rijdt langs kliffen en diepe afgronden, waar je niet alleen tegen elkaar moet vechten, maar ook tegen gigantische robots."

Europa-Park
Voor de techniek werkt het pretpark samen met de bedrijven Holodeck VR en VR Coaster. Die laatste firma is nauw verbonden met attractiebouwer Mack Rides, de huisleverancier van Europa-Park.

Erlebnispark Schloss Thurn ligt in de buurt van Neurenberg, in de Duitse deelstaat Beieren. In het park staat sinds 2016 al de virtualreality-achtbaan Dinolino's VR-Ride.Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be