Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Attractiepark Toverland

Toverland onthult ontwerpen voor nieuwe scène bij achtbaan Fenix

27-03-2019, 13:04 uur | Reacties

Toverland heeft de veertig meter hoge achtbaan Fenix afgelopen winter voorzien van een nieuwe scène. De indrukwekkende wing coaster - met drie inversies en een topsnelheid van 95 kilometer per uur - werd in juli 2018 geopend. Het overdekte gedeelte tussen het station en de liftheuvel was toen echter nog niet gedecoreerd.

Er ontbrak nog een darkridescène met speciale effecten. "Die is nu af, waardoor een ritje in Fenix nog spectaculairder wordt", zegt een woordvoerster. Vanaf komend weekend kunnen bezoekers het eindresultaat met eigen ogen komen bekijken. Vandaag toont het Limburgse attractiepark alvast twee ontwerpen.


ZIE OOK: Extra scène bij nieuwe achtbaan Toverland niet op tijd af

Passagiers van Fenix moeten straks ontsnappen aan een grote draak. "Wie een ritje maakt, komt in aanraking met de ijsheks Morgana en haar ijskoude volgelingen", vertelt hoofdontwerper Peter van Holsteijn. Morgana heeft zichzelf getransformeerd tot een boosaardige ijsdraak. "Vuurvogel Fenix dient haar te trotseren alvorens een vlucht door Avalon te kunnen maken."

Beleving
Toverland investeerde vorig jaar 35,5 miljoen euro in de twee nieuwe themagebieden Avalon en Port Laguna. Het park werd anderhalf keer zo groot. "Het is mooi dat we nu nog meer beleving hebben kunnen toevoegen", aldus Van Holsteijn.ZIE OOK: Foto's: volop details in wachtrij voor nieuwe achtbaan Fenix

Reacties