Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand krijgt virtualreality-achtbaan

25-03-2019, 16.02 uur

Phantasialand heeft plannen om een achtbaan uit te rusten met virtual reality. Dat melden ingewijden aan Looopings. De overdekte rollercoaster Temple of the Night Hawk wordt dit jaar voorzien van VR-brillen. Het Duitse pretpark wil het verhaal nog niet bevestigen.

Temple of the Night Hawk wordt "de langste indoorachtbaan ter wereld door het duister" genoemd. De attractie opende in 1988 als Space Center. Sinds 2001 heeft de baan een junglethema, met nepplanten in het station. In 2015 onderging de baan voor het laatst een grote verandering. Toen werd een nieuwe soundtrack geïntroduceerd.

Andere Europese attractieparken, waaronder Alton Towers, Gardaland en Legoland, kiezen er juist voor om te stoppen met virtual reality. Daar zorgde de toevoeging van VR-brillen voor technische problemen en lange wachtrijen. Kennelijk heeft Phantasialand nog wel vertrouwen in het systeem.

Geen commentaar
Een woordvoerder van Phantasialand wil geen inhoudelijk commentaar geven op het verhaal. "Ik kan hier op dit moment niets over communiceren, dus ik kan ook niet vertellen of het klopt", laat hij aan Looopings weten.

Temple of the Night Hawk is twaalf meter hoog en ruim 1300 meter lang. Een vier minuten durend ritje bestaat uit drie kettingliften en een heleboel bochtenwerk. De topsnelheid bedraagt zo'n 45 kilometer per uur.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be