Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Foto's: Walibi Belgium vernieuwt twee themagebieden

19-03-2019, 15.42 uur

In Walibi Belgium wordt met man en macht gewerkt aan twee vernieuwde themagebieden. Het Belgische pretpark is afgelopen najaar begonnen met een omvangrijke renovatie van 17 miljoen euro, inclusief twee nieuwe attracties. Vandaag kregen journalisten en fans een rondleiding over het bouwterrein.

Voortaan staat het gedeelte bij boomerang coaster Cobra in het teken van India en de Indiase filmwereld Bollywood. Het gebied, dat nu Karma World wordt genoemd, strekt zich uit tot het opgeknapte draaiende huis Le Palais du Génie. Ook vliegend tapijt Le Tapis Volant en wildwaterbaan Radja River bevinden zich in Karma World. Helemaal nieuw is de interactieve darkride Popcorn Revenge.

Achtbaan Cobra is niet langer geel met rood, maar goudbruin en beige. De rode karretjes werden lichtblauw. Horecapunt Ice Cream Melody werd gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe restaurant Delhi'cious, waar oosterse gerechten op de kaart staan. Er komen verschillende themazalen én een groot terras aan het water. Bezoekers met een beetje honger kunnen terecht bij Shiva's Foodtruck.

Onherkenbaar
"Dit deel van het park is ondertussen haast onherkenbaar", zegt een woordvoerster. "We willen alle bezoekers onderdompelen in een Bollywoodiaanse filmproductie. Daarom zien we geen enkel detail over het hoofd. Zelfs de toiletten worden in stijl gedecoreerd."

Kindergebied Walibi Playland werd omgedoopt tot Fun World. Daar is men op dit moment druk bezig met de funderingen voor de 9,5 meter hoge kinderachtbaan Fun Pilot. Recht daarnaast staat het nieuwe horecapunt Fun O'Clock. In het verleden bevond het kindergedeelte zich in een uithoek van het park. Dankzij een nieuwe looproute komen alle bezoekers straks door Fun World heen.

Openingsdata
Walibi Belgium gaat op zaterdag 6 april weer open voor publiek. Het is de bedoeling dat Karma World en Fun World dan ook toegankelijk zijn. De openingsdata van de nieuwe attracties zijn nog niet bekend.

Meer Walibi Belgium
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be