Futuroscope

Frans pretpark investeert 18,5 miljoen euro in nieuwe achtbaan

18-03-2019, 22.39 uur | Reacties

Het Franse pretpark Futuroscope wil in 2020 een spectaculaire nieuwe achtbaan openen. Op dit moment bouwt het futuristische attractiepark aan een spinning coaster met de werktitel Mission Kepler. Het project kost 18,5 miljoen euro.

"Het exterieur wordt gebaseerd op de Amerikaanse lanceerbasis Cape Canaveral", vertelt projectdirecteur Elodie Arnaud aan regionale media. "Bezoekers brengen een bezoek aan een trainingscentrum waar ze kunnen testen of ze klaar zijn voor een ruimtereis." De term Mission Kepler verwijst naar de Duitse astroloog Johannes Kepler, bekend van natuurkundige wetten over planeetbewegingen.


ZIE OOK: Walibi Belgium bouwt hoogste en snelste achtbaan van de Benelux

Een ritje gaat bijna drie minuten duren. "Passagiers ervaren een lancering, gewichtsloosheid en een vrije val aan het einde van de rit." Een trein bestaat uit drie draaiende karretjes voor elk vier personen. De werkzaamheden zijn al in volle gang. Eind dit jaar moeten de eerste testritten plaatsvinden.

Walibi
De nieuwe ride wordt de eerste achtbaan in het park, dat vorig jaar 1,9 miljoen bezoekers trok. Voor de bouw heeft de 3D-bioscoop Solido het veld moeten ruimen. Futuroscope is eigendom van Compagnie des Alpes, net als onder andere Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.

ZIE OOK: Sensationele nieuwe achtbaan Parc Astérix: 51 meter hoog, vier lanceringen

Reacties