Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Video: Europa-Park verbetert achtbaan na massale kritiek

04-04-2019, 23.59 uur

Europa-Park heeft afgelopen winter verschillende verbeteringen doorgevoerd bij de overdekte achtbaan Eurosat - CanCan Coaster. Na de officiële opening in september vorig jaar werd de attractie overladen met kritiek. Veel fans klaagden over de kwaliteit van de decoraties tijdens de rit. Ook het management van het Duitse pretpark was niet tevreden over het eindresultaat.

Daarom zijn de afgelopen maanden verschillende decorstukken vervangen door meer gedetailleerde exemplaren. Er wordt nog steeds gebruikgemaakt van blacklight-techniek. Ook kwamen er nieuwe speciale effecten, zoals vuurwerk en videoprojecties.

"De meeste mensen associëren blacklights met een overdreven komische stijl, maar dat wilden we bewust niet", vertelt blacklight-schilder Eugen Schramm in een interview op de officiële blog van Europa-Park. "Met onze schilderingen proberen we een gevoel van nostalgie en romantiek op te wekken."

Moulin Rouge
In Eurosat - CanCan Coaster maken passagiers een nachtelijke tocht langs verschillende iconen uit de Franse hoofdstad Parijs. Daarbij wordt een topsnelheid behaald van 60 kilometer per uur. De rit begint met een 25,5 meter hoge spiraallift. Uiteindelijk komen bezoekers uit bij de iconische nachtclub Moulin Rouge, waar het park mee samenwerkt.

De oorspronkelijke versie van Eurosat opende al in 1989. Voor de renovatie werd de volledige baan vorig jaar gesloopt en opnieuw opgebouwd. Er bestaat ook een speciale virtualreality-variant van de rollercoaster, die in het teken staat van een sciencefictionfilm. Daarvoor moeten bezoekers apart betalen.Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be