Walibi Belgium

Achter de schermen bij nieuwe attractie Popcorn Revenge in Walibi Belgium

19-03-2019, 17.47 uur | Reacties

Walibi Belgium gunt fans een kijkje achter de schermen bij de bouw van een nieuwe attractie. Het pretpark gaf vandaag een exclusieve rondleiding door de interactieve trackless darkride Popcorn Revenge, die in de lente af moet zijn. Bezoekers maken straks een ritje door een Indiaas bioscoopcomplex. Daar moeten ze schieten op tot leven gekomen stukken popcorn.

Er komen zeven verschillende scènes: een popcornmachine, een centrale hal, vier bioscoopzalen die in het teken staan van piraten, sciencefiction, horror en superhelden en een finale. Passagiers zien steeds zes van de zeven zalen, in willekeurige volgorde. Er zijn dus meerdere ritjes nodig om alle scènes te ervaren.


ZIE OOK: Karretjes van nieuwe attractie Walibi Belgium gepresenteerd

"Gasten krijgen iconische filmscènes voorgeschoteld, maar de ervaring dreigt verpest te worden door de losgelaten popcorns die de filmscènes zullen binnendringen", vertelt een woordvoerster. "Met behulp van de laserpistolen in de karretjes kunnen bezoekers de vervelende wezens wegschieten, zodat de rust in de filmzaal terugkeert."

Posters
Het complex wordt Grand Maharajah Theater genoemd. In de rijkelijk gedecoreerde attractie rijden zeven voertuigen. De wachtrij bevindt zich op de oude plek van horecapunt Boogie Burger. Aan de muren hangen posters van bekende films als Star Wars, King Kong, Captain America, Jurassic Park en Avatar, maar dan met popcorns in de hoofdrol.

"Popcorn Revenge wordt een mooie toevoeging dankzij Nederlands vakmanschap", vertelt Walibi-directeur Jean-Christophe Parent aan Looopings. Het Belgische pretpark schakelde de Nederlandse firma's ETF Ride Systems en Jora Vision in voor het transportsysteem en de decoraties. Het interactieve gedeelte wordt verzorgd door Alterface uit België. "Deze drie partijen staan garant voor een perfecte samenwerking."

Testritjes
Naar verwachting wordt de darkride rond eind mei officieel geopend, tegelijk met de vernieuwde themagebieden Karma World en Fun World. "Maar de attractie zal waarschijnlijk al eerder operationeel zijn", aldus Parent. "Ik denk dat het eerder een kwestie zal zijn van weken dan van maanden." De directeur heeft zelf al een paar testritjes gemaakt. "We moeten nog wat zaken beter afstellen. Maar wat ik ervan gezien heb, is zeer indrukwekkend."ZIE OOK: Foto's: Walibi Belgium vernieuwt twee themagebieden

Reacties