Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Alton Towers Resort

Ook Engels pretpark stopt met VR-achtbaan

17-03-2019, 21:32 uur | Reacties

Virtualreality-achtbanen zijn duidelijk weer op hun retour. Verschillende Europese attractieparken stoppen met het gebruiken van VR-brillen bij rollercoasters. Na Gardaland in Italië en Legoland in Duitsland gaat ook het Britse attractiepark Alton Towers overstag.

Alton Towers was in 2016 één van de eerste Europese parken met een virtualreality-attractie. Bezoekers kregen VR-headsets op in de bestaande flying coaster Air, die daarvoor werd omgedoopt tot Galactica. Er kwamen ook futuristische decorstukken rond de baan.


ZIE OOK: Achtbaanpassagiers maken ruimtereis in virtual reality

Vorig jaar werd het aantal karretjes met virtualreality-brillen al verlaagd. Nu neemt men volledig afscheid van de toevoeging. "Galactica maakt geen gebruik meer van VR naar aanleiding van reacties van gasten over hun ritervaring", laat Alton Towers op Twitter weten. Gardaland en Legoland kwamen eerder met vergelijkbare verklaringen over hun virtualreality-achtbanen.

Dungeon
Alton Towers opent dit jaar The Alton Towers Dungeon, een combinatie van een walkthrough en een boottocht met horrorthema. Er moeten aparte kaartjes voor gekocht worden. De betaalattractie kwam in plaats van Charlie and the Chocolate Factory: The Ride.

ZIE OOK: Project mislukt: Italiaans pretpark stopt met virtual reality

Reacties