Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Ook Engels pretpark stopt met VR-achtbaan

17-03-2019, 21.32 uur

Virtualreality-achtbanen zijn duidelijk weer op hun retour. Verschillende Europese attractieparken stoppen met het gebruiken van VR-brillen bij rollercoasters. Na Gardaland in Italië en Legoland in Duitsland gaat ook het Britse attractiepark Alton Towers overstag.

Alton Towers was in 2016 één van de eerste Europese parken met een virtualreality-attractie. Bezoekers kregen VR-headsets op in de bestaande flying coaster Air, die daarvoor werd omgedoopt tot Galactica. Er kwamen ook futuristische decorstukken rond de baan.

Vorig jaar werd het aantal karretjes met virtualreality-brillen al verlaagd. Nu neemt men volledig afscheid van de toevoeging. "Galactica maakt geen gebruik meer van VR naar aanleiding van reacties van gasten over hun ritervaring", laat Alton Towers op Twitter weten. Gardaland en Legoland kwamen eerder met vergelijkbare verklaringen over hun virtualreality-achtbanen.

Dungeon
Alton Towers opent dit jaar The Alton Towers Dungeon, een combinatie van een walkthrough en een boottocht met horrorthema. Er moeten aparte kaartjes voor gekocht worden. De betaalattractie kwam in plaats van Charlie and the Chocolate Factory: The Ride.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be