Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Pretparkfans betalen honderden euro's voor achtbaanonderdelen Walibi

16-03-2019, 17.11 uur

Een veiling van oude achtbaanonderdelen in Walibi Holland heeft vanmiddag 9630 euro opgeleverd. Het pretpark veilde negentien verschillende items van de houten achtbaan Robin Hood, waaronder wielen, borden, stukken ketting en karretjes. De opbrengst gaat naar Stichting Opkikker.

Robin Hood werd eind oktober gesloten, om vervolgens omgebouwd te worden tot de hybrid coaster Untamed. Die gaat vijf keer over de kop. Op de veiling kwamen zo'n 150 pretparkfans af. Van sommige items verkocht Walibi meerdere exemplaren.

De fans lieten zich van hun gulste kant zien. Voor een wiel werd bijvoorbeeld 480 euro neergeteld. Een kettingschakel leverde 440 euro op. Verder werd er 360 euro geboden op een entreebord. Een kettinghaak kostte uiteindelijk 280 euro. Twee karretjes van de achtbaan gingen voor respectievelijk 650 euro en 800 euro de deur uit. De hoogste bieders moeten zelf zorgen voor het vervoer van de tweeduizend kilo wegende gevaartes.

Voortuin
Duitser Tobias Wahl van fansite 8erbahnFreaks.de kocht het eerste karretje. "Het vervoer wordt geen probleem, maar het plaatsen in de voortuin misschien wel", vertelt hij aan Looopings. Fransman Pascal Voisin van website Coasterrider is de nieuwe eigenaar van het tweede voertuig. "Ik ga hem gewoon gebruiken als decoratie in de tuin", zegt hij.

Walibi-directrice Van Till verhoogde het opgehaalde bedrag tot 10.000 euro. Ze bood zelf ook 150 euro op een stuk hout. Alle aanwezigen kregen als verrassing na afloop een rondleiding door het nieuwe themagebied Wilderness, waar Untamed ligt.

Herinneringen
Walibi doet niet alle herinneringen aan Robin Hood van de hand. Enkele karretjes en baandelen blijven bewaard. Die worden gebruikt als decoraties bij Untamed. De nieuwe coaster - die hoger, langer en sneller wordt - gaat op 1 juli open.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be