Walibi Holland

Foto's: Walibi geeft rondleiding door vernieuwd themagebied Wilderness

17-03-2019, 16:10 uur | Reacties

Een themagebied in Walibi Holland heeft een make-over gehad. De afgelopen maanden is het oude parkdeel Sherwood Forest omgebouwd tot Wilderness. Daarbij werden verschillende attracties en horecapunten vernieuwd. Hoewel het pretpark pas op 6 april weer opengaat, kregen tientallen fans dit weekend al een voorproefje op de veranderingen.

De entree van het gebied bestaat nu uit een grote boog van wilgen. Merlin's Magic Castle - een draaiend huis vergelijkbaar met Villa Volta in de Efteling - werd voorzien van opvallende schilderingen van dieren. Daar kwam eerder veel commentaar op. Ook verschenen er kermisachtige graffititeksten op de burcht van Merlijn, met kreten als 'Wild at heart' en 'Take a walk on the wild side'.


ZIE OOK: Stortvloed aan negatieve reacties op nieuw uiterlijk Walibi-attractie

Van binnen blijft de attractie vooralsnog ongewijzigd. De thrillride Excalibur heet voortaan Blast. Schilders leggen momenteel de laatste hand aan het nieuwe grijs-bruine uiterlijk van de attractie. Even verderop maakt de houten achtbaan Robin Hood langzaam maar zeker plaats voor hybrid coaster Untamed, die op 1 juli af moet zijn.

Parkplattegrond
Ook het stationsgebouw en omliggende winkels en eettentjes ondergaan een transformatie. De toekomstige wachtrij van de achtbaan bestaat nu nog uit een zandpaadje. De nieuwe parkplattegrond van Walibi verraadt dat in Wilderness ook een industrieel, spinachtig gevaarte komt te staan. Daar lekte vorige maand al een ontwerp van uit.

Voor het ontwerp van Wilderness werd de Leisure Expert Group uit Almere ingeschakeld. Afgelopen najaar vertelde Walibi dat ook het naastgelegen themadeel Speedzone - met attracties als Space Shot en G-Force - in 2019 aangepakt zou worden. Dat plan is voorlopig in de ijskast gezet.

Themagebieden
Walibi Holland heeft aangekondigd dat nagenoeg alle themagebieden in het park de komende jaren worden opgeknapt. In 2018 was het al de beurt aan de Mainstreet bij de ingang. Toen opende ook het vernieuwde kiprestaurant Cock-a-Doodle-Doo, gelegen in Wilderness.

ZIE OOK: Nieuwe naam en uiterlijk voor thrillride Walibi Holland

Reacties