Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Duits pretpark legt laatste hand aan houten achtbaan Colossos

15-03-2019, 19.00 uur

Het Duitse pretpark Heide Park legt de laatste hand aan de vernieuwde houten achtbaan Colossos. De spectaculaire rollercoaster is al sinds juli 2016 buiten gebruik. Afgelopen zomer begon een megarenovatie, die nu bijna voltooid is. De nieuwe naam luidt Colossos - Kampf der Giganten.

In totaal zijn 320 baandelen vervangen. Er werd ook 2 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe decoraties en een nieuw achtergrondverhaal. Tijdens een ritje moeten passagiers de strijd aan gaan met een gigantisch onheilspellend wezen van 25 meter hoog. Door een ingenieuze constructie lijkt de baan te ontsporen.

Inmiddels is het laatste baandeel gemonteerd. De volgende fase wordt het testen van de treinen. In het voorjaar vindt de heropening plaats. Een exacte datum is er nog niet.

Maximumsnelheid
Met een hoogte van zestig meter en een lengte van bijna 1400 meter is Colossos - Kampf der Giganten de hoogste en op één na langste houten achtbaan van Europa. Tot nu toe bedroeg de topsnelheid 110 kilometer per uur. Het is nog niet duidelijk of de verbouwing invloed zal hebben op de maximumsnelheid.Meer Heide Park Resort
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be