Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark gaat eerbetoon aan Michael Jackson niet weghalen

15-03-2019, 17:32 uur | Reacties

Een Zweeds pretpark is niet van plan om een eerbetoon aan Michael Jackson weg te halen. De Walk of Fame van attractiepark Liseberg bevat een ster met de naam van de controversiële popzanger. Ondanks nieuwe beschuldigingen over kindermisbruik wordt die niet verwijderd of aangepast.

Dat vertelt een woordvoerster aan regionale media. "De ster is onderdeel van onze geschiedenis", legt ze uit. "Michael Jackson heeft Liseberg namelijk ooit bezocht. Dat zal niet veranderen. Daarom is het weghalen van de ster voor ons niet aan de orde."

ZIE OOK: Filmregisseur Europa-Park niet vervolgd voor verkrachting

Jackson is bijna tien jaar na zijn dood in opspraak gekomen door de nieuwe vier uur durende documentaire Leaving Neverland, die al weken stof doet opwaaien. Daarin vertellen twee mannen hoe zij in hun jeugd jarenlang misbruikt zijn door 'The King of Pop'.

Kindsterretje
Jackson bezocht Liseberg in 1988, toen hij in Zweden was voor een optreden. De zanger kreeg het park enkele uren voor zichzelf, samen met het 14-jarige Zweedse kindsterretje Anton Glanzelius. De twee maakten naar verluidt twaalf ritjes in de achtbaan. 's Avonds sliep de tiener op de hotelkamer van Jackson.

Michael Jackson had een voorliefde voor pretparken. In 1996 opende hij de mijntrein Colorado Adventure in het Duitse Phantasialand, die daarna geruime tijd door het leven ging als The Michael Jackson Thrill Ride. Disneyland Paris vertoonde jarenlang de 3D-film Captain EO, met Jackson in de hoofdrol.ZIE OOK: Morgen allerlaatste show Captain EO in Disneyland Paris

Reacties
Bijdrage