Disneyland Paris

Disneyland Paris: minder attracties, hogere entreeprijzen

02-04-2019, 10.32 uur | ReactiesFoto: Chelsey Meijners

De entreeprijzen van Disneyland Paris zijn voor de tweede keer in een jaar tijd verhoogd. In november steeg de kassaprijs van een dagkaartje voor beide Disney-parken al naar 104 euro. Vanaf vandaag betalen bezoekers 107 euro om binnen te komen. Vijf maanden geleden was dat nog 99 euro.

Wie genoegen neemt met één van de twee parken, rekent voortaan 87 euro af voor een dagticket. De afgelopen maanden kostte zo'n entreebewijs nog 84 euro. Hetzelfde kaartje werd tot begin november verkocht voor 79 euro. Voor een parkeerplek durft men tegenwoordig 30 euro per dag te vragen.


ZIE OOK: Entreeprijzen Disneyland Paris weer verhoogd: grens van 100 euro doorbroken

Disneyland Paris communiceert zelf niet over de toegangsprijzen aan de kassa. Dat zorgt soms voor verwarrende situaties. Zo stegen de entreeprijzen tijdens de kerstvakantie vorig jaar onaangekondigd met 5 euro. Na de vakantie werd die plotselinge prijsverhoging meteen weer teruggedraaid.

449 euro
Ook de prijzen van abonnementen zijn omhoog gegaan. Een jaarkaart voor 365 dagen toegang kost nu 449 euro per persoon, 50 euro meer dan voorheen. Voor de variant die 350 dagen per jaar geldig is, moet 299 euro neergeteld worden.

Disneyland Paris kan de hogere prijzen maar moeilijk verantwoorden. Een groot aantal attracties in de Disney-parken blijft momenteel dicht vanwege onderhoud, waaronder Disneyland Railroad, Phantom Manor, Autopia, Dumbo the Flying Elephant en Cars Quatre Roues Rallye.

Vijf jaar geleden
De attracties Art of Disney Animation en Armageddon: les Effets Spéciaux zijn onlangs definitief gesloten. Vanaf begin september is ook Rock 'n' Roller Coaster dicht. De laatste grote nieuwe attractie opende bijna vijf jaar geleden. Dat was Ratatouille: The Adventure.

ZIE OOK: Entreeprijs Disneyland Paris 5 euro omlaag

Reacties