Disneyland Paris

Disneyland Paris vrijgesproken na ongeluk Big Thunder Mountain

09-05-2019, 21:25 uur | ReactiesFoto: Disney Gazette

Disneyland Paris hoeft geen boete te betalen na een ongeluk met achtbaan Big Thunder Mountain. In april 2011 raakten enkele bezoekers gewond toen een decorstuk tijdens een ritje afbrak. Eén man liep ernstige verwondingen op doordat hij het gevaarte op zijn hoofd kreeg.

De officier van justitie eiste enkele maanden geleden een boete van 50.000 euro vanwege nalatigheid. Volgens hem waren verplichte veiligheidscontroles bij de populaire mijntrein kennelijk niet goed uitgevoerd, met dramatische gevolgen. Het slachtoffer heeft acht jaar later nog steeds moeite met lopen en het bewegen van zijn rechterarm. "Het is een dagelijkse handicap waarmee hij heeft moeten leren leven", vertelde zijn advocaat.


ZIE OOK: Ongeluk Disneyland Paris: vijf gewonden bij Big Thunder Mountain

De advocaten van Disney vroegen eerder om vrijspraak. Na het ongeval bleef de attractie 26 dagen gesloten voor onderzoek en aanpassingen. "We hebben ervoor gezorgd dat zoiets niet opnieuw kan gebeuren, door de rotsen in kwestie te verwijderen", vertelde een Disney-vertegenwoordiger toen.

Niet vervolgd
Vandaag is Disney vrijgesproken door de rechter, melden regionale media. Het bedrijf wordt niet gestraft voor nalatigheid. Het slachtoffer staat echter niet met lege handen. In een civiele procedure ontving hij eerder al een schadevergoeding van enkele honderdduizenden euro's, omdat Disney wel wettelijk aansprakelijk is voor de situatie.

Enkele maanden na het bewuste ongeval moest de attractie gesloten worden omdat een trein tijdens een ritje ontspoorde. Toen raakte niemand gewond. In 2015 en 2016 was Big Thunder Mountain ruim een jaar gesloten voor een grote renovatie.

ZIE OOK: Trein Big Thunder Mountain in Disneyland Paris ontspoord

Reacties