Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Armageddon in Disneyland Paris nu definitief gesloten

31-03-2019, 21.49 uurBeeld: @Cafe_Mickey, @LoopnFR, @ChroniqueDisney

Disney-fans hebben vanavond afscheid kunnen nemen van de attractie Armageddon: les Effets Spéciaux in Disneyland Paris. De specialeffects-show werd even voor 21.00 uur voor de allerlaatste keer vertoond. Vanaf morgen is de zeventien jaar oude attractie definitief dicht. Er komt een nieuwe attractie met Marvel-superheld Spider-Man voor in de plaats.

Armageddon was één van de eerste attracties in het Walt Disney Studios Park, dat opende in 2002. Bezoekers werden welkom geheten in een filmstudio, waar ze een extra scène moesten opnemen voor Michael Bays rampenfilm Armageddon uit 1998. Die scène draaide om een meteorietinslag in een Russisch ruimtestation.

In de voorshow kwam Armageddon-acteur Michael Clarke Duncan aan het woord. Hij overleed in 2012. De hoofdshow vond plaats op het hoofddek van het ruimtestation, waar de meteorietenregen werd gevisualiseerd met behulp van onder meer rookeffecten en steekvlammen. De volledige attractie duurde ongeveer 22 minuten. Per show was er plek voor zo'n 170 personen.

Aftelklok
Disneyland Paris liet de sluiting van Armageddon vanavond niet onopgemerkt voorbijgaan. Enkele honderden vip-abonnementhouders waren uitgenodigd voor een speciale avondopenstelling, waarbij ze de attractie nog één keer konden bezoeken. Na afloop van de laatste show was er een uitgebreide sluitingsceremonie op het podium voor The Twilight Zone Tower of Terror, met een aftelklok en videoprojecties. Daarbij werden ook de medewerkers van de attractie in de schijnwerpers gezet.

Vervolgens brachten twee zangers het Aerosmith-nummer I Don't Want to Miss a Thing ten gehore, de titelsong van de film. Ook ontvingen alle negenhonderd aanwezigen een genummerd doosje met een lavasteen. De stenen zijn afkomstig uit het perkje naast de attractie, waar tot voor kort het Armadillo-voertuig uit de film stond.

Rock 'n' Roller Coaster
Themagebied Backlot, waar de attractie te vinden was, wordt de komende jaren omgebouwd tot een Marvel-gedeelte. Op de plek van Armageddon komt een nieuwe attractie rond Spider-Man. De naastgelegen lanceerachtbaan Rock 'n' Roller Coaster is op 1 september voor het laatst geopend. Die staat straks in het teken van superheld Iron Man.

Naast Armageddon: les Effets Spéciaux was vandaag ook een kindervoorstelling in het Walt Disney Studios Park voor het laatst te zien. Na tien jaar viel het doek voor theatershow Disney Junior Live on Stage. Wat daarvoor in de plaats komt, is nog niet bekend. Het aantal attracties in het park neemt in rap tempo af. Afgelopen voorjaar ging Art of Disney Animation al dicht.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be