Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Make-over voor klassieke rollercoaster uit 1987

12-03-2019, 15.47 uur

Een klassieke achtbaan in een Zweeds pretpark krijgt dit jaar een make-over. Attractiepark Liseberg vernieuwt de rollercoaster Lisebergbanan, geopend in 1987. Er komen onder andere nieuwe treinen, vertelt directeur Andreas Andersen.

Lisebergbanan is 45 meter hoog en maar liefst 1340 meter lang. De topsnelheid bedraagt 80 kilometer per uur. "Na meer dan dertig jaar ondergaat de Lisebergbanan een grondige renovatie, inclusief gloednieuwe treinen, een bijpassend stationsgedeelte en een nieuwe gedecoreerde gevel", aldus Andersen.

Hij ziet de achtbaan als dé publiekslieveling in het park. "De coaster, destijds speciaal voor ons ontworpen door achtbaanlegende Anton Schwartzkopf, wordt niet voor niets gezien als één van de beste familieattracties ter wereld. Voor veel gasten is een bezoekje aan Liseberg niet compleet zonder de Lisebergbanan. Daarom verdient de baan wat extra aandacht."

Darkride
Vorig jaar opende Liseberg de 47 meter hoge dive coaster Valkyria. Het pretpark, goed voor ruim drie miljoen bezoekers per jaar, heeft nog plannen voor de bouw van een nieuwe darkride en een enorm zwemparadijs.

Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be