Liseberg

Make-over voor klassieke rollercoaster uit 1987

12-03-2019, 15:47 uur | Reacties

Een klassieke achtbaan in een Zweeds pretpark krijgt dit jaar een make-over. Attractiepark Liseberg vernieuwt de rollercoaster Lisebergbanan, geopend in 1987. Er komen onder andere nieuwe treinen, vertelt directeur Andreas Andersen.

Lisebergbanan is 45 meter hoog en maar liefst 1340 meter lang. De topsnelheid bedraagt 80 kilometer per uur. "Na meer dan dertig jaar ondergaat de Lisebergbanan een grondige renovatie, inclusief gloednieuwe treinen, een bijpassend stationsgedeelte en een nieuwe gedecoreerde gevel", aldus Andersen.


ZIE OOK: Hoogste en langste dive coaster van Europa geopend

Hij ziet de achtbaan als dé publiekslieveling in het park. "De coaster, destijds speciaal voor ons ontworpen door achtbaanlegende Anton Schwartzkopf, wordt niet voor niets gezien als één van de beste familieattracties ter wereld. Voor veel gasten is een bezoekje aan Liseberg niet compleet zonder de Lisebergbanan. Daarom verdient de baan wat extra aandacht."

Darkride
Vorig jaar opende Liseberg de 47 meter hoge dive coaster Valkyria. Het pretpark, goed voor ruim drie miljoen bezoekers per jaar, heeft nog plannen voor de bouw van een nieuwe darkride en een enorm zwemparadijs.

ZIE OOK: Zweeds pretpark investeert 14 miljoen euro in nieuwe darkride

Reacties