Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Puy du Fou España

Plannen voor nieuw Spaans themapark gepresenteerd

12-03-2019, 14:08 uur | Reacties

In Spanje opent in 2021 een gloednieuw themapark: Puy du Fou España. Het park wordt gebaseerd op het bestaande Franse themapark Puy du Fou, dat volledig draait om historische spektakelshows en walkthrough-attracties. De nieuwe vestiging, in de buurt van de centraal gelegen stad Toledo, staat in het teken van de Spaanse geschiedenis.

Bij de opening in 2021 moet het park drie openluchtvoorstellingen, één overdekte show, drie historische dorpen en verschillende restaurants omvatten. De komende vijf jaar investeert men 242 miljoen euro in het Spaanse project. "Het park wordt omringd door dertig hectare aan natuur", zegt een woordvoerder.

ZIE OOK: Populair Frans pretpark opent tweede vestiging in Spanje

Plannen voor het Spaanse park kwamen enkele jaren geleden voor het eerst naar buiten. Als voorproefje wordt komende zomer alvast één show opgevoerd op het terrein. Eind augustus gaat het avondspektakel El Sueño de Toledo in premiere.

China
En daar blijft het niet bij. "Na Spanje volgen meer toekomstige internationale ontwikkelingen", zegt de voorlichter. "We zijn bezig met plannen voor vier nieuwe Puy du Fou-vestigingen." Er wordt onder meer gewerkt aan een park in China. Sinds 2016 produceert Puy du Fou al een spektakelshow in Groot-Brittannië. Ook de bekende Efteling-show Raveleijn is een productie van de Franse firma.

Met 2,3 miljoen bezoekers per jaar is Puy du Fou na Disneyland Paris het best bezochte pretpark van Frankrijk. Dit jaar wordt er 13 miljoen euro gestoken in de nieuwe attractie Le Premier Royaume. Daarin beleven bezoekers het lot van Clovis, de eerste koning der Franken.

ZIE OOK: Frans themapark verkoopt gigantisch avondspektakel aan Engeland

Reacties
Bijdrage