Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit is het verhaal achter de nieuwe PandaDroom-film in de Efteling

13-03-2019, 20.11 uur

De nieuwe film in de Efteling-attractie PandaDroom krijgt een totaal andere opzet dan zijn voorganger. Dat vertellen verschillende betrokkenen aan Looopings. De nieuwe productie gaat over de onverwachte vriendschap tussen een beer en een eekhoorn.

Looopings kon eerder deze week melden dat de Efteling plannen heeft om PandaDroom te renoveren. Er komt ook een andere naam: Fabula. Het nieuwe logo van de attractie toont een pootafdruk van een beer, waarin de staart van een eekhoorn is verwerkt.

Het verhaal gaat over een beer die door zijn soortgenoten met de nek wordt aangekeken. Als hij ten einde raad is, komt hij een eekhoorn tegen. Die helpt hem met behulp van slimmigheden om alsnog in de smaak te vallen bij de andere beren. In de film wordt niet gesproken. Fabula is het Latijnse woord voor verhaal.

Vernietigd
Nu bestaat de 4D-film in PandaDroom nog uit drie losse scènes zonder een doorlopende verhaallijn: de poolkappen, de zeebodem en het oerwoud. Toeschouwers krijgen te zien hoe de natuurgebieden door toedoen van de mens vernietigd worden. De film werd zeventien jaar geleden geproduceerd door het Belgische bedrijf nWave Pictures.

De Efteling wil geen commentaar geven op het uitgelekte concept. Een voorlichtster van het Wereld Natuur Fonds - de hoofdsponsor van de attractie - laat eveneens niets los. "De Efteling zal hier zelf binnenkort meer over naar buiten brengen", zegt ze. "Daar wachten wij ook op."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be