Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pakawi Park

Omstreden Belgische dierentuin krijgt nieuwe naam

29-04-2019, 15.31 uur

Een in opspraak geraakte Belgische dierentuin kiest voor een nieuwe naam. Vanaf zaterdag 22 juni gaat de Olmense Zoo, gelegen in de provincie Antwerpen, door het leven als Pakawi Park. Het dierenpark kwam in het najaar van 2017 negatief in het nieuws toen de Vlaamse minister van Dierenwelzijn besloot dat de Olmense Zoo onmiddellijk gesloten moest worden. Dieren zouden er niet goed verzorgd worden.

Vijf weken later mocht de dierentuin weer open, nadat enkele zaken werden aangepast. Vervolgens nam Wim Verheyen het park over van zijn vader Charel Verheyen. Hij kondigde een hoop veranderingen aan. Eén daarvan is het wijzigen van de naam naar Pakawi Park.

De nieuwe slogan wordt "Beleef de dieren zoals nergens anders!". 'Paka' is Swahili voor katachtige. De dierentuin is al jaren gespecialiseerd in katachtigen. Sinds vorige week heeft het park twee nieuwe Bengaalse tijgers. Die heten - heel toepasselijk - Paka en Awi.

Wandelen
"Met de nieuwe naam willen we benadrukken dat het om veel meer gaat dan een zoo", vertelt eigenaar Verheyen aan Vlaamse media. "Onze dieren zitten bijvoorbeeld in het groen en tussen de bomen. Er is hier veel open ruimte waar bezoekers in kunnen wandelen."

Men heeft ook besloten om op termijn afscheid te nemen van de neusberen en wasberen. De roofvogels krijgen in de toekomst twee keer zoveel ruimte als voorheen.

Meer Pakawi Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be