Olmense Zoo

Omstreden Belgische dierentuin krijgt nieuwe naam

29-04-2019, 15:31 uur | Reacties

Een in opspraak geraakte Belgische dierentuin kiest voor een nieuwe naam. Vanaf zaterdag 22 juni gaat de Olmense Zoo, gelegen in de provincie Antwerpen, door het leven als Pakawi Park. Het dierenpark kwam in het najaar van 2017 negatief in het nieuws toen de Vlaamse minister van Dierenwelzijn besloot dat de Olmense Zoo onmiddellijk gesloten moest worden. Dieren zouden er niet goed verzorgd worden.

Vijf weken later mocht de dierentuin weer open, nadat enkele zaken werden aangepast. Vervolgens nam Wim Verheyen het park over van zijn vader Charel Verheyen. Hij kondigde een hoop veranderingen aan. Eén daarvan is het wijzigen van de naam naar Pakawi Park.


ZIE OOK: Honderd overtredingen in gesloten Belgische dierentuin

De nieuwe slogan wordt "Beleef de dieren zoals nergens anders!". 'Paka' is Swahili voor katachtige. De dierentuin is al jaren gespecialiseerd in katachtigen. Sinds vorige week heeft het park twee nieuwe Bengaalse tijgers. Die heten - heel toepasselijk - Paka en Awi.

Wandelen
"Met de nieuwe naam willen we benadrukken dat het om veel meer gaat dan een zoo", vertelt eigenaar Verheyen aan Vlaamse media. "Onze dieren zitten bijvoorbeeld in het groen en tussen de bomen. Er is hier veel open ruimte waar bezoekers in kunnen wandelen."

Men heeft ook besloten om op termijn afscheid te nemen van de neusberen en wasberen. De roofvogels krijgen in de toekomst twee keer zoveel ruimte als voorheen.

ZIE OOK: Heropening van omstreden dierentuin lokt vijfhonderd bezoekers

Reacties