Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Houten achtbaan in Polen ingestort door zware storm

11-03-2019, 17.41 uur | Reacties

In een Pools pretpark is een houten achtbaan gedeeltelijk ingestort door een zware storm. Attractiepark Energylandia is bezig met de bouw van de spectaculaire zestig meter hoge hybrid coaster Zadra, met houten ondersteuningen en een stalen rail. Door zware windstoten liep de constructie zondag op meerdere punten schade op.

Verschillende delen zijn omver gewaaid en in elkaar gestort, blijkt uit foto's van de bouwplaats. Een woordvoerder van Energylandia relativeert het incident. "Maak je geen zorgen", laat de voorlichter aan Looopings weten. "Er was inderdaad harde wind, dus we hebben wat werk in te halen."

Moet de opening nu uitgesteld worden? "Er is nog geen officiële openingsdatum gepland. Tot nu toe hebben we alleen gecommuniceerd dat de opening in 2020 plaatsvindt, dus er is niks aan de hand." Over eventuele financiële gevolgen wil de zegsman geen uitspraken doen.

Walibi
Zadra wordt 1300 meter lang, met een topsnelheid van 115 kilometer per uur. De rollercoaster wordt gebouwd door de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction (RMC), ook verantwoordelijk voor de bouw van hybrid coaster Untamed in Walibi Holland. Die baan liep geen schade op, vertelt een Walibi-woordvoerder aan Looopings.

Reacties