Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Pretparkfan moet honderden keren in Walibi-achtbaan Condor na uit de hand gelopen grap

10-03-2019, 20.11 uur

Een 18-jarige pretparkfan heeft zichzelf behoorlijk in de nesten gewerkt. Joey Schadenberg uit Harlingen plaatste onlangs een grappig bedoeld Twitter-bericht over de hangende achtbaan Condor in Walibi Holland. Daarin schreef hij: "Voor iedere retweet zal ik één ritje maken in Condor."

Schadenberg had verwacht dat de tweet hooguit enkele tientallen keren gedeeld zou worden, vertelt hij. Inmiddels heeft het bericht echter meer dan 280 retweets. Dat betekent honderden ritjes in de beruchte rollercoaster, die erom bekend staat ontzettend ruw en pijnlijk te zijn.

"Ik heb er inmiddels wel spijt van, ja", laat Schadenberg aan Looopings weten. "Ik dacht: ik ga dit jaar gewoon een keer of twintig in de Condor. Maar het is een beetje uit de hand gelopen." Toch wil de Walibi-bezoeker zich niet laten kennen. "Ik vind wel dat ik moet doen wat ik beloofd heb. Daar kan ik nu niet meer onderuit."

Veertien uur
280 ritjes zou betekenen dat de tiener in totaal minstens veertien uur in de rollercoaster zou moeten zitten. "Maar dan rekenen we pauzes en wachten in het station niet mee." Het comfort van de 25 jaar oude achtbaan is niet om over naar huis te schrijven, weet de Fries. "Ik ben een grote fan van de fabrikant Vekoma, maar dit is één van de pijnlijkste achtbanen die ik ken. Vooral de dubbele in-line twist is akelig."

Ondertussen stijgt het aantal retweets nog steeds. "De teller loopt naar mijn idee tot de seizoensopening op 6 april, of totdat er vierhonderd retweets bereikt zijn. Daarna wordt het te gek." De rollercoasterfanaat hoopt dat het management van Walibi Holland zijn actie wil steunen. "Misschien kunnen we er een marathon aan koppelen, met een goed doel."

Wachtrij
Schadenberg hoeft straks waarschijnlijk niet lang in de rij te staan, want de Condor wordt dit jaar uitgerust met een speciale single rider-wachtrij.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be