Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Storm in de Efteling: attracties dicht, paden afgesloten, plafond beschadigd

10-03-2019, 14.49 uurBeeld: FPMB Erik Haverhals

Niet alleen de attracties in de Efteling hebben last van de harde wind. Een deel van het plafond van het Huis van de Vijf Zintuigen - het entreegebouw van het attractiepark - is beschadigd geraakt. Zeer zware windstoten hebben ervoor gezorgd dat verschillende plafondplaten bij souvenirwinkel Efteldingen naar beneden kwamen.

Uit voorzorg is een deel van de hoofdingang op dit moment afgesloten voor bezoekers. Er wordt tijdelijk een zij-ingang gebruikt. In Kaatsheuvel is op dit moment code oranje van kracht vanwege stormachtige wind.

Om die reden zijn vrijwel alle buitenattracties dicht. Het gaat om De Vliegende Hollander, de Python, Joris en de Draak, Baron 1898, de Pagode, de Bob, de Halve Maen, de Gondoletta en de Stoomtrein. Verschillende paden én het volledige Sprookjesbos zijn afgesloten, omdat het risico bestaat dat takken afbreken en bomen omwaaien.

Ontruimd
De Oude Tufferbaan, de Piraña en Carnaval Festival waren al dicht in verband met onderhoud. Gisteren moest het Sprookjesbos ook ontruimd worden vanwege windstoten. Morgen neemt de wind naar verwachting af.













Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be