Efteling

Storm in de Efteling: attracties dicht, paden afgesloten, plafond beschadigd

10-03-2019, 14:49 uur | ReactiesFoto: FPMB Erik Haverhals

Niet alleen de attracties in de Efteling hebben last van de harde wind. Een deel van het plafond van het Huis van de Vijf Zintuigen - het entreegebouw van het attractiepark - is beschadigd geraakt. Zeer zware windstoten hebben ervoor gezorgd dat verschillende plafondplaten bij souvenirwinkel Efteldingen naar beneden kwamen.

Uit voorzorg is een deel van de hoofdingang op dit moment afgesloten voor bezoekers. Er wordt tijdelijk een zij-ingang gebruikt. In Kaatsheuvel is op dit moment code oranje van kracht vanwege stormachtige wind.


ZIE OOK: Sprookjesbos Efteling ontruimd vanwege windstoten

Om die reden zijn vrijwel alle buitenattracties dicht. Het gaat om De Vliegende Hollander, de Python, Joris en de Draak, Baron 1898, de Pagode, de Bob, de Halve Maen, de Gondoletta en de Stoomtrein. Verschillende paden én het volledige Sprookjesbos zijn afgesloten, omdat het risico bestaat dat takken afbreken en bomen omwaaien.

Ontruimd
De Oude Tufferbaan, de Piraña en Carnaval Festival waren al dicht in verband met onderhoud. Gisteren moest het Sprookjesbos ook ontruimd worden vanwege windstoten. Morgen neemt de wind naar verwachting af.

ZIE OOK: 'Medewerker Efteling bijna geraakt door vallende plafondplaat'

Reacties