Dyreparken

Dierentuinbezoeker gooit drugs in apenverblijf: chimpansee krijgt psychose

07-03-2019, 11.07 uur | Reacties

Een chimpansee in een Noorse dierentuin kreeg afgelopen maand een psychose nadat een bezoeker drugs naar hem gooide. De aap Julius dronk in de inhoud van een plastic fles die in het verblijf werd geworpen. Onderzoek wijst uit dat er drugs in de fles zat.

Het voorval vond op donderdag 21 februari plaats in de dierentuin Dyreparken, gelegen in de stad Kristiansand (Zuid-Noorwegen). Door de psychose bracht de aap zichzelf ernstige verwondingen toe. "Hij bleef in zijn arm bijten", laat het park weten in een verklaring. Pas nadat het dier meermaals in narcose was gebracht, begon hij zich weer normaal te gedragen.


ZIE OOK: Orang-oetan dood gevonden in Apenheul

"We zijn in shock", zegt dierenarts Rolf-Arne Ølberg. "Het doet pijn om te geloven dat er iemand in staat is om een weerloos dier zo te behandelen. Dit had veel erger kunnen aflopen. Julius had dood kunnen zijn." Inmiddels gaat het beter met de gewonde chimpansee.

Politie
De dierentuin heeft aangifte gedaan bij de politie. Op dit moment worden alle beelden van beveiligingscamera's geanalyseerd. Men is op zoek naar getuigen.

ZIE OOK: Dierentuinbezoekers oog in oog met ontsnapte apen

Reacties