Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dyreparken

Dierentuinbezoeker gooit drugs in apenverblijf: chimpansee krijgt psychose

07-03-2019, 11.07 uur

Een chimpansee in een Noorse dierentuin kreeg afgelopen maand een psychose nadat een bezoeker drugs naar hem gooide. De aap Julius dronk in de inhoud van een plastic fles die in het verblijf werd geworpen. Onderzoek wijst uit dat er drugs in de fles zat.

Het voorval vond op donderdag 21 februari plaats in de dierentuin Dyreparken, gelegen in de stad Kristiansand (Zuid-Noorwegen). Door de psychose bracht de aap zichzelf ernstige verwondingen toe. "Hij bleef in zijn arm bijten", laat het park weten in een verklaring. Pas nadat het dier meermaals in narcose was gebracht, begon hij zich weer normaal te gedragen.

"We zijn in shock", zegt dierenarts Rolf-Arne Ølberg. "Het doet pijn om te geloven dat er iemand in staat is om een weerloos dier zo te behandelen. Dit had veel erger kunnen aflopen. Julius had dood kunnen zijn." Inmiddels gaat het beter met de gewonde chimpansee.

Politie
De dierentuin heeft aangifte gedaan bij de politie. Op dit moment worden alle beelden van beveiligingscamera's geanalyseerd. Men is op zoek naar getuigen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be