Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Zweeds pretpark investeert 14 miljoen euro in nieuwe darkride

06-03-2019, 21.32 uur

Het grootste pretpark van Zweden opent in 2020 een nieuwe darkride. Dat heeft attractiepark Liseberg, gelegen in Göteborg, zojuist bekendgemaakt. De familieattractie van 14 miljoen euro, die Underlandet gaat heten, staat helemaal in het teken van konijnen.

"Bezoekers worden uitgenodigd onder de grond om de geheime wereld van de konijnen te ervaren, met meerdere fantastische scènes", laat Liseberg weten. De mascotte van het park is een groen konijn. Underlandet wordt de eerste darkride in Liseberg in meer dan veertig jaar tijd.

Het transportsysteem, met achttien karretjes voor vier personen, wordt geleverd door de Italiaanse fabrikant Gosetto. De baan wordt 190 meter lang. Een ritje gaat ongeveer drieënhalve minuut duren. Voor de decoraties gaat het park in zee met het Nederlandse bedrijf P&P Projects. De bewegende figuren komen van de Amerikaanse firma LifeFormations.

Konijnenland
De attractie komt te liggen in kindergebied Kaninlandet, dat Konijnenland betekent. Op die plek was eerder een theater te vinden. In totaal investeert Liseberg 19 miljoen euro in het themadeel.

Directeur Andreas Andersen verwacht veel van de nieuwe darkride. "We zetten een nieuwe standaard voor dit attractietype in Zweden", zegt hij. Een oude darkride met sprookjesfiguren werd in 2017 gesloopt. "We beloofden onze gasten dat de vervanger groter en beter zou worden. Die belofte komen we nu na."Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be