Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Jardin d'Acclimatation

Pretparkbezoekers oog in oog met wilde dieren dankzij virtual reality

07-03-2019, 12:28 uur | Reacties

Een Frans pretpark laat bezoekers op een innovatieve manier in contact komen met dieren. Attractiepark Jardin d'Acclimatation in Parijs opende onlangs de virtualreality-beleving Wild Immersion. Dankzij virtualreality-brillen krijgen gasten het gevoel dat ze zich tussen de dieren bevinden, zonder dat de dieren daar last van hebben.

Bezoekers komen oog in oog te staan met onder meer leeuwen, olifanten, luipaarden en neushoorns. De gebruikte beelden zijn opgenomen met een 360 graden-camera.

ZIE OOK: Nooit meer aapjes kijken? 'Over veertig jaar zijn er geen dierentuinen meer'

"Het is een ongekende ervaring om de natuur op deze manier te kunnen observeren", zegt een woordvoerder. "Ons doel is om mensen op een leuke manier het belang bij te brengen van biodiversiteit en het behoud van deze leefwerelden."

Zes films
De nieuwe attractie werd ontwikkeld in samenwerking met het Jane Goodall Institute, dat zich richt op de bescherming van chimpansees. Er zijn zes verschillende films gemaakt van elk twaalf minuten, die het komende jaar één voor één in première gaan.ZIE OOK: Frans pretpark heropend na gigantische opknapbeurt

Reacties
Bijdrage