Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Jardin d'Acclimatation

Pretparkbezoekers oog in oog met wilde dieren dankzij virtual reality

07-03-2019, 12.28 uur

Een Frans pretpark laat bezoekers op een innovatieve manier in contact komen met dieren. Attractiepark Jardin d'Acclimatation in Parijs opende onlangs de virtualreality-beleving Wild Immersion. Dankzij virtualreality-brillen krijgen gasten het gevoel dat ze zich tussen de dieren bevinden, zonder dat de dieren daar last van hebben.

Bezoekers komen oog in oog te staan met onder meer leeuwen, olifanten, luipaarden en neushoorns. De gebruikte beelden zijn opgenomen met een 360 graden-camera.

"Het is een ongekende ervaring om de natuur op deze manier te kunnen observeren", zegt een woordvoerder. "Ons doel is om mensen op een leuke manier het belang bij te brengen van biodiversiteit en het behoud van deze leefwerelden."

Zes films
De nieuwe attractie werd ontwikkeld in samenwerking met het Jane Goodall Institute, dat zich richt op de bescherming van chimpansees. Er zijn zes verschillende films gemaakt van elk twaalf minuten, die het komende jaar één voor één in première gaan.



Meer Jardin d'Acclimatation
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be