Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Zwembad gaat anderhalve week na zware brand alweer open

06-03-2019, 21.07 uur

Een zwemparadijs in België, dat eind februari getroffen werd door een grote brand, gaat anderhalve week later alweer open. Zwembad LAGO Kortrijk Weide verwelkomt bezoekers vanaf zaterdag 9 maart. In eerste instantie is alleen het vijftigmeterbad toegankelijk.

"De sportieve zwemmer kan er vanaf dan zijn dagelijkse baantjes komen trekken", laat het management weten in een verklaring. Men hoop dat het naastgelegen recreatiebad - met een golfslagbad, een wildwaterbaan en een waterspeeltuin - in de paasvakantie geopend kan worden.

Bij het complex van ruim 33 miljoen euro brak op 26 februari een enorme brand uit. Dat was slechts enkele dagen voordat de officiële opening plaats zou vinden. Met name de toren met vijf glijbanen werd getroffen. Door de schade moest de opening noodgedwongen worden uitgesteld. Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid.

Zomervakantie
De waterglijbanen worden de komende tijd opnieuw opgebouwd. "Ze worden op maat gemaakt en hebben een langere productietijd", legt een woordvoerder uit. "Daarnaast moet er ook weer voor langere tijd een grote kraan voorzien worden." Het is de bedoeling om bij aanvang van de zomervakantie twee glijbanen in gebruik te hebben. De andere drie moeten dan vóór de herfstvakantie volgen.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be