Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Animalier d'Auvergne

Rode panda op mysterieuze wijze verdwenen uit Franse dierentuin

06-03-2019, 12.51 uur

Een Franse dierentuin is ten einde raad. Zondag verdween een rode panda op mysterieuze wijze uit dierenpark Parc Animalier d'Auvergne, gelegen in departement Puy-de-Dôme. De verzorgers staan voor een raadsel, want er zijn geen sporen van ontsnapping of inbraak.

De vrouwtjespanda Mushu kwam in januari naar het park, als onderdeel van een fokprogramma. De afgelopen dagen is er intensief naar het dier gezocht, laat het park weten op Facebook. Dat haalde tot nu toe niets uit. "Op dit moment hebben we niet meer informatie. We willen iedereen bedanken voor de steunbetuigingen."

Men vraagt omwonenden om mee te helpen zoeken. "Breng wandelschoenen, een verrekijker en een infraroodcamera mee." Parc Animalier d'Auvergne heeft een oppervlakte van 26 hectare. Voor de zekerheid werd er ook aangifte gedaan van diefstal. Er zijn in het verleden vaker dieren gestolen uit het park.

De rode panda is een bedreigde diersoort uit Azië. Het leefgebied van de dieren wordt steeds kleiner door bomenkap.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be