Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling onthult nieuwe scènes van De Oude Tufferbaan

05-03-2019, 16.57 uur

De Oude Tufferbaan in de Efteling wordt voorzien van vier verschillende interactieve scènes. Vandaag laat het attractiepark zien hoe de nieuwe scènes eruit komen te zien. Tijdens een ritje in de bekende oldtimerbaan passeren bezoekers straks een groot aantal boerderijdieren. Die reageren als inzittenden claxonneren.

Het gaat om hazen, kippen bovenop een kapotte auto, kippen bovenop een kar van een melkboer en kippen op een vogelverschrikker. "Als je naar de dieren toetert, reageren ze op de maat van de nieuwe attractiemuziek", laat de Efteling weten. De taferelen werden geschetst door Efteling-ontwerper Karel Willemen.

De familieattractie is sinds 18 februari gesloten voor een opknapbeurt van 1,8 miljoen euro. In ongeveer twee maanden tijd worden ook het besturingssysteem, de voertuigen en alle lampen vervangen.

Zelf sturen
De klassieke T-Fordjes uit 1984 zijn verleden tijd. Bezoekers nemen straks plaats in één van de nieuwe auto's en pick-ups van de Duitse firma Metallbau Emmeln. Bij de pick-ups zitten alleen de chauffeurs droog. Zelf sturen is niet meer mogelijk. Het 580 meter lange parcours verandert niet.









Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be