Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum toont raarste gevonden voorwerpen uit de trein

05-03-2019, 14.46 uur | Reacties

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een opmerkelijke verzameling rijker. Bezoekers kunnen nu een collectie bekijken van de raarste voorwerpen die ooit zijn achtergelaten in de trein. Normaal gesproken worden gevonden voorwerpen na drie maanden weggegooid door de NS. Sommige items zijn echter zo bijzonder dat ze bewaard zijn gebleven.

Het gaat onder meer om kunstbenen, een opgezette fret en autosleutels van een Porsche en een Aston Martin. Ook tapschoenen, een grafsteen en een Russische tankhelm zijn ooit vergeten in een trein.

Sommige artikelen werden al meer dan dertig jaar bewaard door het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen in Utrecht. Het bureau schonk ze aan Het Spoorwegmuseum. Daar worden de voorwerpen nu tentoongesteld bij de ingang.Meer Het Spoorwegmuseum
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be