Beekse Bergen

Toch extra veiligheidsmaatregelen bij autosafari Beekse Bergen

04-03-2019, 12:28 uur | ReactiesFoto: @KBoodschap

Safaripark Beekse Bergen heeft toch extra veiligheidsmaatregelen genomen bij de beroemde autosafari. Voortaan krijgen automobilisten een grote flyer mee met regels en een uitleg. Die folder moeten ze tijdens hun bezoek verplicht aan hun binnenspiegel hangen.

In mei vorig jaar ontstond ophef nadat een Frans gezin tijdens de safari uit de auto stapte. Vervolgens maakten de Fransen een wandeling tussen de jachtluipaarden. Ze wisten op het nippertje aan de roofdieren te ontkomen. Beelden van de bizarre actie gingen de hele wereld over.


ZIE OOK: Levensgevaarlijk: Frans gezin stapt uit bij cheeta's in Beekse Bergen

Beekse Bergen liet vervolgens weten dat er geen extra maatregelen zouden volgen. "De parkregels zijn al duidelijk genoeg", vertelde een woordvoerster aan Looopings. "Er staan op meerdere plekken opvallende waarschuwingsborden, ook met pictogrammen erop." Toen er in januari opnieuw personen uitstapten bij de cheeta's, herhaalde een voorlichter die verklaring.

Geval van nood
Om toekomstige incidenten te voorkomen, is er nu toch een nieuwe flyer in het leven geroepen. Die vermeldt onder meer dat het verboden is om deuren en (dak)ramen te openen, uit te stappen en de dieren te voeren. Ook wordt uitgelegd wat de autosafari precies inhoudt en wat bezoekers moeten doen in geval van nood.

Beekse Bergen laat via Twitter weten dat de flyer er ook is in het Engels, Duits en Frans.

ZIE OOK: Beekse Bergen is wereldnieuws door cheetafilmpje: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'

Reacties