Efteling

Monsterklus: Efteling-achtbaan Joris en de Draak nagebouwd in K'Nex

02-03-2019, 12:20 uur | Reacties

Het kost honderd uur werk, maar dan heb je ook wat. John Peeters (39) uit het Brabantse dorp Luyksgestel bouwde de afgelopen maanden aan een imposante replica van Efteling-achtbaan Joris en de Draak. Daarvoor gebruikte hij duizenden K'Nex-onderdeeltjes. Het resultaat mag er zijn.

Peeters is een groot achtbaanliefhebber, vertelt hij aan Looopings. Na eerder al de Python nagebouwd te hebben, vond hij het tijd voor iets moeilijkers. "En Joris en de Draak bestaat uit twee banen, dus dat is natuurlijk uitdagender dan één." Voor het baanverloop gebruikte hij luchtfoto's van de attractie. "Stukje bij beetje heb ik het zo bocht voor bocht opgebouwd."


ZIE OOK: Wow: Efteling-attractie Droomvlucht volledig nagebouwd in Lego

De treinen zorgden voor de meeste problemen. "Soms moest ik een stuk afbreken en anders opbouwen omdat de vaart eruit ging." Het was ook lastig om ervoor te zorgen dat de treinen ongeveer tegelijk bij de finish uitkomen. "Hiervoor heb ik één van de twee banen op het laatste moment nog flink aangepast."

Fenix
Voorlopig staat de dubbele racer-achtbaan op de zolder van Peeters. Hij heeft al inspiratie voor een volgend project. "Als ik deze beu ben, is mijn volgende idee om Fenix uit Toverland na te bouwen, naar mijn idee de beste rollercoaster van Nederland als het gaat om g-krachten."ZIE OOK: Efteling-fan bouwt replica van houten achtbaan Pegasus in K'Nex

Reacties