Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling zwaar teleurgesteld na uitspraak rechter: 'Dit wil je niet'

01-03-2019, 15.39 uurBeeld: pretparkland

De Efteling baalt er vreselijk van dat de rechter voorlopig een streep heeft gezet door de uitbreidingsplannen van het attractiepark. Vanmiddag werd bekend dat de Efteling niet mag beginnen met de bouw van enkele nieuwe attracties. "Het is voor ons heel slecht nieuws", laat een woordvoerster weten.

De opening van het nieuwe gebied, dat tussen het Efteling Hotel en de Traptreintjes ligt, werd eerder al uitgesteld van 2020 naar 2021. Het heeft er alle schijn van dat de opening door deze beslissing opnieuw uitgesteld zal moeten worden. "Het voelt extra vervelend omdat we al een keer verloren hebben", aldus de voorlichtster.

De Efteling wil op termijn groeien naar zeven miljoen bezoekers per jaar. Nu zijn dat er nog iets meer dan vijf miljoen. "Onze groeiambities komen hierdoor onder druk te staan. Dit wil je gewoon niet."

Plan B
Met het huidige bestemmingsplan - unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad - is niets mis, vindt de Efteling. "De plannen zijn tot stand gekomen na een uitgebreid proces. De inbreng van veel partijen én omwonenden is daar zorgvuldig in verwerkt. Er is gezocht naar een balans tussen alle belangen."

Heeft het attractiepark een plan B klaarliggen voor 2021, nu de uitbreidingsplannen weer de ijskast in kunnen? "Nee, dat is niet het geval. Daar moeten we nu over na gaan denken. Alle radartjes gaan lopen als je dit ineens hoort." Voor 2019 en 2020 zijn al wel enkele projecten aangekondigd: het nieuwe sprookje De Zes Zwanen en de familieachtbaan Max & Moritz, op de plek van de Bob. "Als Efteling staan we gelukkig nooit stil."

Slechtste geval
Nu zal het park moeten afwachten. In het slechtste geval wordt de zaak pas in december 2019 behandeld tijdens een bodemprocedure. De uitspraak volgt dan enkele maanden later.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be