Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Pretparkgoochelaar verdwijnt achter tralies

01-03-2019, 16.50 uur

Een illusionist die jarenlang te zien was in verschillende pretparken, moet de gevangenis in. De Duitse goochelaar Jan Rouven (41) is veroordeeld tot twintig jaar cel vanwege het bezit van kinderporno. Ook moet hij een boete van 500.000 dollar betalen, zo'n 439.000 euro.

Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald. De entertainer verklaarde in de rechtszaal dat hij het verschil tussen goed en kwaad uit het oog was verloren door drugsgebruik. Hij viel flauw toen hij de uitspraak hoorde, melden regionale media.

Rouven werd al in 2016 opgepakt. FBI vond tijdens een huiszoeking schokkend beeldmateriaal van "zeer jonge jongens". Een bekentenis die hij in 2016 deed, trok hij later weer in. Ook wisselde hij meermaals van advocaat. Uiteindelijk werden meer dan negenduizend foto's en video's aangetroffen waarop seks met minderjarigen te zien was.

Phantasialand
Pretparkfans kennen de illusionist van shows in Phantasialand, Europa-Park en Movie Park Germany. Ook deed hij mee aan de Duitse versie van de tv-show De Nieuw Uri Geller.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be