Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fort Fun Abenteuerland

Vluchtelingen veroorzaken vechtpartij in pretpark

02-03-2019, 16.36 uur

Een groepje vluchtelingen heeft gezorgd voor een vechtpartij in een Duits pretpark. Drie mannen, afkomstig uit Syrië en Irak, raakten geïrriteerd toen ze even moesten wachten voor een achtbaan in attractiepark Fort Fun Abenteuerland. Dat melden regionale media.

Toen twee van hen na afloop van een ritje zonder te wachten nog een keer wilden instappen, kregen ze commentaar van andere bezoekers. Daarop scholden de asielzoekers omstanders uit en trapten ze een 31-jarige man in elkaar. Hij was drie weken arbeidsongeschikt. Ook een 22-jarige man werd geduwd en kreeg klappen. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het incident vond in de zomer plaats. In de rechtszaal ontkenden de agressieve vluchtelingen afgelopen week dat ze destijds iets fout hebben gedaan. De slachtoffers noemden ze "leugenaars". Zelfs nadat een medewerker van het pretpark verklaarde dat de asielzoekers uit het niets waren begonnen met slaan en schoppen, toonden ze geen berouw.

Vooroordelen
Dat nam de rechter hen zeer kwalijk. "Dit verwerpelijke en asociale gedrag bevestigt vooroordelen", zei hij. "Het is schadelijk voor de reputatie van alle vluchtelingen in Duitsland. Jullie hebben hen een slechte dienst bewezen."

De mannen van 19, 20 en 28 jaar werden behandeld volgens het jeugdstrafrecht. Ze zitten drie weken vast. Een vierde vluchteling van 17 jaar - een vriend van de daders - moet zich binnenkort verantwoorden voor het geven van een valse verklaring. Hij was getuige van de vechtpartij, maar loog tegen de politie om de andere asielzoekers te verdedigen.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Fort Fun Abenteuerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be