DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort bouwt parkeergarage

05-03-2019, 13:39 uur | Reacties

Bezoekers van DierenPark Amersfoort kunnen hun auto vanaf komende zomer parkeren in een parkeergarage. Bij de dierentuin verrijst een bovengrondse parkeergarage met drie lagen. Er is plaats voor in totaal 240 auto's, meldt een woordvoerster aan Looopings.

Een gedeelte van het parkeerterrein is onlangs verkocht aan de gemeente, om plaats te maken voor een nieuwe rondweg. "Daarom waren we op zoek naar nieuwe parkeergelegenheden", legt de voorlichtster uit. Gaat een gigantische parkeergarage de natuurlijke omgeving niet aantasten? "We gaan er iets moois van maken, met gevelbekleding en veel bomen. De garage wordt ingebouwd in het groen."


ZIE OOK: Efteling belooft plechtig: 'Wij bouwen geen parkeergarage'

Tot de garage af is, kunnen bezoekers hun auto op drukke dagen kwijt op de nabijgelegen parkeerplaats van een voormalige camping. Dat kost 5 euro. Voor het reguliere parkeerterrein van DierenPark Amersfoort wordt 8 euro gevraagd.

Gerecycled
De parkeergarage is niet helemaal nieuw. Het gaat om een gerecycled exemplaar dat eerder bij een ziekenhuis in Delft stond. Dankzij het ingenieuze ontwerp kan het bouwwerk makkelijk gedemonteerd worden.

ZIE OOK: Ruim 10 procent minder bezoekers voor DierenPark Amersfoort

Reacties