Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort bouwt parkeergarage

05-03-2019, 13.39 uur

Bezoekers van DierenPark Amersfoort kunnen hun auto vanaf komende zomer parkeren in een parkeergarage. Bij de dierentuin verrijst een bovengrondse parkeergarage met drie lagen. Er is plaats voor in totaal 240 auto's, meldt een woordvoerster aan Looopings.

Een gedeelte van het parkeerterrein is onlangs verkocht aan de gemeente, om plaats te maken voor een nieuwe rondweg. "Daarom waren we op zoek naar nieuwe parkeergelegenheden", legt de voorlichtster uit. Gaat een gigantische parkeergarage de natuurlijke omgeving niet aantasten? "We gaan er iets moois van maken, met gevelbekleding en veel bomen. De garage wordt ingebouwd in het groen."

Tot de garage af is, kunnen bezoekers hun auto op drukke dagen kwijt op de nabijgelegen parkeerplaats van een voormalige camping. Dat kost 5 euro. Voor het reguliere parkeerterrein van DierenPark Amersfoort wordt 8 euro gevraagd.

Gerecycled
De parkeergarage is niet helemaal nieuw. Het gaat om een gerecycled exemplaar dat eerder bij een ziekenhuis in Delft stond. Dankzij het ingenieuze ontwerp kan het bouwwerk makkelijk gedemonteerd worden.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be