Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling start proef met nieuwe prullenbakken

28-02-2019, 16.13 uur

De Efteling is een proef gestart met het scheiden van afval. Op twee locaties in het attractiepark worden lege petflesjes voortaan apart ingezameld. Daarvoor zijn speciale prullenbakken in het leven geroepen, alleen bedoeld voor plastic flesjes.

De nieuwe afvalbakken zijn te vinden op het Steenbokplein, naast de Bob en bij horecacomplex Station de Oost, naast de Python. Op de bakken staat een uitleg in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

"Omdat petflesjes een groot deel van het volume van ons restafval bepalen, is dat een heel dankbare stroom om te filteren", vertelt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. "Deze proef met twee inzamelbakken moet uitwijzen hoeveel er gebruik van wordt gemaakt en wat er uiteindelijk in terechtkomt. Dat bepaalt hoe we verdergaan."

Rietjes
De Efteling liet eerder weten nog geen heil te zien in het verbannen van plastic rietjes, om de hoeveelheid wegwerpplastic te beperken. Parken als Walibi Holland doen dat wel. Wel kunnen Efteling-bezoekers tegenwoordig hun papieren plattegrond recyclen. In 2030 wil het sprookjespark volledig klimaatneutraal zijn.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be