Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Man werkt 55 uur aan enorme muurschildering van Disney-kasteel

28-02-2019, 23.56 uur

Een Amerikaan heeft een bijzondere muurschildering gemaakt van het kasteel in Disneyland Paris. Craig Greco uit Missouri besloot een foto van het beroemde kasteel van Doornroosje tot in detail na te schilderen op de muur van een kinderkamer. Daar was hij in totaal 55 uur mee bezig.

Greco heeft zijn eigen schilderbedrijf Greco Paintworks. Op Facebook plaatste hij een anderhalve minuut durende video waarin te zien is hoe de omvangrijke schildering tot stand kwam. Het filmpje is in enkele dagen tijd al ruim 50.000 keer bekeken.

"55 uur aan intensief werk en liefde samengevat in anderhalve minuut", schrijft de schilder. "De muurschildering van Kylie is compleet. Ik dank God voor het talent, het vermogen en de kans."

Het vijftig meter hoge kasteel van Doornroosje - officieel Le Château de la Belle au Bois Dormant - is de belangrijkste blikvanger van het Disneyland Park in Disneyland Paris. De opening vond 27 jaar geleden plaats, in 1992.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be