Avonturenpark Hellendoorn

Geen bus naar Avonturenpark Hellendoorn: 'Erg jammer'

28-02-2019, 13:27 uur | Reacties

Avonturenpark Hellendoorn heeft geen eigen busverbinding meer. Vervoersmaatschappij Syntus is vorig jaar gestopt met de lijnbus richting het Overijsselse pretpark. Dat bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

Wie nu met het openbaar vervoer naar het attractiepark wil, kan op zes dagen per week gebruikmaken van een buurtbusje richting het dorp. Daarna moeten bezoekers nog tien minuten lopen. Op zondag rijdt er helemaal geen bus.


ZIE OOK: Avonturenpark Hellendoorn presenteert ontwerpen van nieuwe attractie

"Natuurlijk vinden we het erg jammer", zegt marketingdirecteur René Peul. "Avonturenpark Hellendoorn is een ontzettend bekend merk. Eigenlijk zou de provincie zich gewoon moeten inspannen voor een speciale busverbinding naar het park."

Tegelijkertijd snapt Peul wel dat Syntus de buslijn geschrapt heeft. "De bus naar ons park reed 365 dagen per jaar, terwijl we jaarlijks maar 160 openingsdagen hebben. Het zou veel rendabeler zijn om de bus alleen te laten rijden als we geopend zijn."

Klachten
Heeft Avonturenpark Hellendoorn het afgelopen jaar veel last gehad van het verdwijnen van de busverbinding? "Nee, we hebben er weinig schade van ondervonden en er kwamen weinig klachten over. Steeds meer mensen kwamen al met eigen vervoer. Maar een busverbinding hoort wel bij een A-merk."

ZIE OOK: Toverland in weekenden niet bereikbaar met openbaar vervoer

Reacties