Belantis

Beloofde investeringen in Duits pretpark blijven uit

28-02-2019, 10.57 uur | Reacties

Er wordt voorlopig weinig geïnvesteerd in het Duitse pretpark Belantis, dat vorig jaar werd overgenomen. De nieuwe eigenaar Parques Reunidos - ook de uitbater van onder meer Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany - had beloofd dat er geld gestoken zou worden in nieuwe attracties. Daar komt dit jaar nog niets van terecht.

Een masterplan voor toekomstige uitbreidingen, dat eind 2018 gepresenteerd had moeten worden, is nog niet af. Komend seizoen gaat dan ook van start zonder nieuwigheden. "We hebben ons momentum verloren", geeft directeur Bazil El Atassi toe in gesprek met dagblad Mitteldeutsche Zeitung.


ZIE OOK: Eigenaar Slagharen en Bobbejaanland krijgt klappen op de beurs

Volgens El Atassi komen de vertragingen door wisselingen in de top bij het moederbedrijf. Afgelopen zomer vertrok Parques Reunidos-directeur Fernando Eiroa. Pas vorige maand werd zijn opvolger bekend: José Díaz.

Themagebied
El Atassi heeft al een nieuwe attractie en een nieuw themagebied op het oog voor Belantis. "Het Spaanse hoofdkantoor moet dit plan nog beoordelen en toestemming geven", zegt hij. Tot die tijd wil de baas geen details geven over het miljoenen euro's kostende project.

Parques Reunidos bezit in totaal drie trekpleisters in Duitsland. Naast Movie Park en Belantis is de Spaanse groep sinds december ook de eigenaar van Tropical Islands in Berlijn, het grootste overdekte waterpark van Europa.

ZIE OOK: Duits pretpark overgenomen door eigenaar Slagharen en Bobbejaanland

Reacties