Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Wow: Efteling-attractie Droomvlucht volledig nagebouwd in Lego

27-02-2019, 11.18 uur | Reacties

Een getalenteerde Lego-bouwer heeft een indrukwekkende kopie gemaakt van de populaire Efteling-attractie Droomvlucht. Casper van Eijkelenburg (46) uit Rotterdam bouwde de iconische darkride tot in detail na met behulp van Lego-steentjes, inclusief bewegende figuren, speciale effecten én werkende karretjes.

Een YouTube-video toont Lego-versies van alle scènes in de attractie. Achtereenvolgens zijn dat het Kastelenrijk, het Wonderwoud, de Elfentuin, de Sterrentunnel, de Hemelburchten, het Zompenwoud en het Droommoeras.

"De baan, gemaakt met Lego Technic, is 13,5 meter lang", vertelt Van Eijkelenburg. "Op de baan rijden vier voertuigen met elk twee gondels, aangedreven met Lego Power Functions. De totale grootte is circa vijf vierkante meter."

Motoren
De Rotterdammer verwerkte verschillende speciale effecten in zijn creatie, waaronder nevel en een zogeheten Pepper's ghost-effect. Bovendien bewegen de voertuigen precies zoals in het echt. "Ze zijn elk voorzien van vier motoren: twee rijmotoren en twee gondelmotoren. Voor de beweging van de figuren en kastelen is gebruikgemaakt van lineaire aandrijvingen van Lego."

Het meesterwerk is volgens Van Eijkelenburg nog niet helemaal af. Zo mist er nog een sterrenhemel bij de Hemelburchten-scène.Reacties