Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell blijft nummer twee van Nederland

26-02-2019, 14.06 uur

Duinrell was het afgelopen jaar wederom het op één na best bezochte pretpark van Nederland. Hoewel het bezoekersaantal licht is gedaald, blijft het Wassenaarse attractiepark de concurrentie voor. In 2018 passeerden 1,39 miljoen bezoekers de poort, tegenover 1,4 miljoen in 2017. Dat vertelt een woordvoerster aan Looopings.

Alleen de Efteling lokte meer bezoekers, namelijk meer dan vijf miljoen. De top vijf van populairste pretparken wordt verder gevormd door Attractiepark Slagharen (1,03 miljoen), Walibi Holland (838.000) en Toverland (812.000).

Slagharen, Duinrell en de Efteling profiteren van de aanwezigheid van grote vakantieparken. Verblijfsgasten die de attractieparken tijdens hun vakantie op meerdere dagen bezoeken, worden ook meerdere keren meegerekend als bezoeker.

Nieuwe attractie
De laatste grote nieuwe attractie in Duinrell was vliegtuigmolen Wild Wings, geopend in 2016. In 2017 werd het Tikibad uitgebreid met een kindergedeelte en een waterglijbaan met drie trechters.

De vijf best bezochte dierenparken van Nederland waren vorig jaar Blijdorp (1,43 miljoen), Artis (1,4 miljoen), Safaripark Beekse Bergen (1,11 miljoen miljoen), Burgers' Zoo (1,1 miljoen) en Ouwehands Dierenpark (1,06 miljoen). Wildlands in Emmen (855.000) valt buiten de top vijf.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be