Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Filmregisseur Europa-Park niet vervolgd voor verkrachting

26-02-2019, 13.25 uur

De Franse filmregisseur Luc Besson wordt niet vervolgd voor verkrachting. Dat heeft het Franse Openbaar Ministerie besloten na een negen maanden durend onderzoek. Besson, die meewerkte aan twee attracties in het Duitse attractiepark Europa-Park, werd door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik.

De politie sprak meerdere vrouwen die beweerden dat ze door de filmmaker waren gedwongen tot seksuele handelingen. Besson, die al jaren getrouwd is, heeft de aantijgingen altijd ontkend.

Volgens het Franse gerecht kan niet worden aangetoond dat de strafbare feiten ook daadwerkelijk gepleegd zijn. Daarom gaat Besson nu vrijuit. Hij hoeft zich niet te verantwoorden in de rechtszaal.

Bevriend
Besson stond aan de wieg van de darkride Arthur (2014) en de virtualreality-achtbaan Eurosat Coastiality (2018), gebaseerd op sciencefictionfilm Valerian and the City of a Thousand Planets. Ondanks de beschuldigen, die in mei vorig jaar voor het eerst naar buiten kwamen, bleef Besson een graag geziene gast in het pretpark. Hij is goed bevriend met de eigenaren. Bovendien heeft hij een eigen ster op de Walk of Fame van Europa-Park.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be