Europa-Park

Filmregisseur Europa-Park niet vervolgd voor verkrachting

26-02-2019, 13.25 uur | Reacties

De Franse filmregisseur Luc Besson wordt niet vervolgd voor verkrachting. Dat heeft het Franse Openbaar Ministerie besloten na een negen maanden durend onderzoek. Besson, die meewerkte aan twee attracties in het Duitse attractiepark Europa-Park, werd door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik.

De politie sprak meerdere vrouwen die beweerden dat ze door de filmmaker waren gedwongen tot seksuele handelingen. Besson, die al jaren getrouwd is, heeft de aantijgingen altijd ontkend.


ZIE OOK: 'Regisseur Europa-Park door negen vrouwen beschuldigd van misbruik'

Volgens het Franse gerecht kan niet worden aangetoond dat de strafbare feiten ook daadwerkelijk gepleegd zijn. Daarom gaat Besson nu vrijuit. Hij hoeft zich niet te verantwoorden in de rechtszaal.

Bevriend
Besson stond aan de wieg van de darkride Arthur (2014) en de virtualreality-achtbaan Eurosat Coastiality (2018), gebaseerd op sciencefictionfilm Valerian and the City of a Thousand Planets. Ondanks de beschuldigen, die in mei vorig jaar voor het eerst naar buiten kwamen, bleef Besson een graag geziene gast in het pretpark. Hij is goed bevriend met de eigenaren. Bovendien heeft hij een eigen ster op de Walk of Fame van Europa-Park.

ZIE OOK: Europa-Park-regisseur beschuldigd van verkrachting

Reacties