Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit is de werktitel van de nieuwe Efteling-achtbaan

25-02-2019, 20.53 uur

De nieuwe achtbaan die de Efteling in 2021 wil openen, zou best eens Circus Balancé kunnen gaan heten. Dat is de werktitel die het Kaatsheuvelse attractiepark achter de schermen hanteert, melden ingewijden aan Looopings. Er zijn plannen voor een familievriendelijke lanceerachtbaan met een circusthema.

De achtbaan komt te liggen op een stuk grond achter het huidige park, tussen het Efteling Hotel en de Traptreintjes. Dat gedeelte wordt bij themadeel Reizenrijk gerekend. Eigenlijk had de rollercoaster al in 2020 af moeten zijn. Vanwege gedoe met het bestemmingsplan is de opening inmiddels uitgesteld naar 2021. Later deze week maakt de Raad van State bekend of de Efteling eindelijk mag beginnen met de bouw.

Looopings kon vorig jaar al melden dat de Efteling plannen heeft voor een opzienbarende launch coaster. Verwacht echter geen supersensationele thrillride: het is de bedoeling dat de attractie ook geschikt zal zijn voor gezinnen met kinderen. Daarom ligt de snelheid relatief laag en gaat de baan niet over de kop. Wel komen er enkele bijzondere elementen.

Circustent
Directeur Fons Jurgens zei eerder: "De nieuwe attractie wordt geen kleintje, maar zeker geen zestig meter hoog en ook niet schreeuwerig." De werktitel Circus Balancé bevestigt nogmaals dat de achtbaan in het teken komt te staan van de circuswereld. Blikvanger wordt een enorme circustent. Op het plein voor de achtbaan zouden enkele kleinere kermisachtige attracties gerealiseerd moeten worden.

Of de achtbaan daadwerkelijk Circus Balancé gaat heten, is afwachten. Werktitels veranderen regelmatig. Zo werd dive coaster Baron 1898 intern eerder Hoogmoed genoemd en heette wildwaterbaan Piraña in de ontwikkelingsfase nog Uru Bamba. Het Volk van Laaf ging in een vroeg stadium door het leven als Funny Village en Droomvlucht droeg in eerste instantie de titel Daydream.

Vervanger
In 2020 opent de Efteling ook een nieuwe familieachtbaan. Dat wordt de dubbele powered coaster Max & Moritz, de vervanger van de Bob.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be