Walibi Holland

Walibi Holland bedolven onder kritiek vanwege Instagram-foto

23-02-2019, 15:53 uur | Reacties

Walibi Holland krijgt het zwaar te verduren op Instagram. Een onschuldige foto van een achtbaan zorgt voor honderden boze en cynische reacties. Het pretpark plaatste een foto van de hangende rollercoaster Condor, maar dan zonder de kettinglift. "Wat mist er op deze foto?", vroeg Walibi aan ruim 67.000 volgers. Dat had het park beter niet kunnen doen.

Nagenoeg alle reacties op het bericht zijn negatief. Walibi-bezoekers blijken een enorme hekel te hebben aan de 25 jaar oude achtbaan, blijkt uit een greep uit de reacties. "Hier mist een soepele achtbaan...", zegt ene Jochem. "Een hoofdtrauma", denkt Kaylee. "Een goeie achtbaan", suggereert Bram. "Anderhalf uur lang koppijn", reageert Esmée Goudkuil. Sebastiaan Hoefsloot: "Een hernia in je nek." Joey: "Een zere nek en het moment dat je bijna flauwvalt."


ZIE OOK: Dit jaar nog geen nieuwe treinen op Walibi-achtbaan Condor

De Instagram-volgers zijn behoorlijk eensgezind over de kwestie. Het antwoord "een gebroken nek" wordt acht keer gegeven. Vijf personen noemen "hoofdpijn". Ook de reactie "een hernia" komt vijf keer voorbij. Fabienne Schuman heeft er allebei last van: "Een hernia met hoofdpijn." Jacob de Vries spreekt liever niet over Condor, maar over "nekherniabaan". "Kutachtbaan", oordeelt Rebecca.

Zware hernia
"Het mist comfort waardoor ik er nooit in ga", aldus Tamar. "Als ik dat namelijk wel doe kan ik de rest van de dag niks door de nekpijn en hoofdpijn." Bram Kooijman: "Dit is echt een kutachtbaan, pijn in je nek, pijn in je hoofd en zware hernia." Yarnick Roodbeen: "Krijg al last van m'n nek als ik ernaar kijk."

Maar wat mist er nou op de foto? Jack Knueve: "Een fatsoenlijke rollercoaster!" Harold Kuilman: "Rooie oren van de beugels." Jasper de Vos: "De sloopkogel." Simon van Eldik: "Een achtbaan zonder dat je koppijn krijgt." Jasper Hoeve: "Nekaids." Dave de Jager: "Nektering." Jeroen Wienk: "Een comfortabele rit." Savannah: "Een hersenschudding?"

Hypocriet
Mats van Buynder heeft nog een tip voor Walibi. "Doe de Condor weg en bouw een soepele achtbaan." Ook Romy Dierdorp klaagt over "een hersenschudding". Een enkeling vindt de hatelijke reacties hypocriet. "Iedereen hier zeiken over een hersenschudding of hernia, maar er stiekem wel gewoon ingaan hè", laat ene Freya weten.

Ondanks alle kritiek blijft de Condor voorlopig gewoon staan. Walibi heeft ervoor gekozen om deze winter houten achtbaan Robin Hood op te knappen. "We vonden dat Robin Hood wat old-school was", vertelde Walibi-directrice Mascha van Till eerder in een interview. "Dat wilden we veranderen." Robin Hood opende in 2000, zes jaar later dan de Condor.

Nieuwe treinen
Enkele jaren geleden had Walibi nog plannen om de Condor te voorzien van nieuwe treinen. Dat project is nooit doorgegaan.

ZIE OOK: Achtbanen Walibi Holland krijgen single riders-rij

Reacties