Bellewaerde

Pretpark Bellewaerde trekt aanvraag voor nieuwe achtbaan weer in

23-02-2019, 16.54 uur | Reacties

Het Belgische pretpark Bellewaerde heeft een bouwaanvraag voor een nieuwe achtbaan weer ingetrokken. Vorige week bleek dat het attractiepark in Ieper plannen heeft voor een bijzondere familieachtbaan, die ook achteruit gaat. Nu is de vergunningsaanvraag weer van tafel geveegd.

Er is onduidelijkheid ontstaan over het aantal bomen dat zou moeten verdwijnen vanwege de uitbreiding. Daarover discussieert het pretpark nog met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Belgische equivalent van Staatsbosbeheer.


ZIE OOK: Belgisch pretpark Bellewaerde vraagt vergunning aan voor nieuwe achtbaan

"Het was niet duidelijk of de te rooien bomen gecompenseerd zouden moeten worden", vertelt gedeputeerde Bart Naeyaert aan regionale media. "Als de discussie geklaard is, kan Bellewaerde een nieuwe aanvraag indienen." Hij benadrukt dat de vergunningsaanvraag niet geweigerd is. "Bellewaerde heeft hem zelf ingetrokken."

Respecteren
Voorlopig wil het park geen inhoudelijke uitspraken doen over het project. "De plannen zitten nog in de vergunningsfase", vertelde een woordvoerster onlangs aan Looopings. "We respecteren alle benodigde termijnen en betrokken instanties."

De opening van de 'Canadacoaster' zou in 2020 moeten plaatsvinden. Het is niet duidelijk of deze ontwikkeling voor uitstel gaat zorgen. Komende zomer opent Bellewaerde een groot waterpark.

ZIE OOK: Achtbaanplannen van Belgisch pretpark voorlopig geheim

Reacties