Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Pretpark Bellewaerde trekt aanvraag voor nieuwe achtbaan weer in

23-02-2019, 16.54 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde heeft een bouwaanvraag voor een nieuwe achtbaan weer ingetrokken. Vorige week bleek dat het attractiepark in Ieper plannen heeft voor een bijzondere familieachtbaan, die ook achteruit gaat. Nu is de vergunningsaanvraag weer van tafel geveegd.

Er is onduidelijkheid ontstaan over het aantal bomen dat zou moeten verdwijnen vanwege de uitbreiding. Daarover discussieert het pretpark nog met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Belgische equivalent van Staatsbosbeheer.

"Het was niet duidelijk of de te rooien bomen gecompenseerd zouden moeten worden", vertelt gedeputeerde Bart Naeyaert aan regionale media. "Als de discussie geklaard is, kan Bellewaerde een nieuwe aanvraag indienen." Hij benadrukt dat de vergunningsaanvraag niet geweigerd is. "Bellewaerde heeft hem zelf ingetrokken."

Respecteren
Voorlopig wil het park geen inhoudelijke uitspraken doen over het project. "De plannen zitten nog in de vergunningsfase", vertelde een woordvoerster onlangs aan Looopings. "We respecteren alle benodigde termijnen en betrokken instanties."

De opening van de 'Canadacoaster' zou in 2020 moeten plaatsvinden. Het is niet duidelijk of deze ontwikkeling voor uitstel gaat zorgen. Komende zomer opent Bellewaerde een groot waterpark.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be