Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Pretpark Bellewaerde trekt aanvraag voor nieuwe achtbaan weer in

23-02-2019, 16.54 uur | Reacties

Het Belgische pretpark Bellewaerde heeft een bouwaanvraag voor een nieuwe achtbaan weer ingetrokken. Vorige week bleek dat het attractiepark in Ieper plannen heeft voor een bijzondere familieachtbaan, die ook achteruit gaat. Nu is de vergunningsaanvraag weer van tafel geveegd.

Er is onduidelijkheid ontstaan over het aantal bomen dat zou moeten verdwijnen vanwege de uitbreiding. Daarover discussieert het pretpark nog met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Belgische equivalent van Staatsbosbeheer.

"Het was niet duidelijk of de te rooien bomen gecompenseerd zouden moeten worden", vertelt gedeputeerde Bart Naeyaert aan regionale media. "Als de discussie geklaard is, kan Bellewaerde een nieuwe aanvraag indienen." Hij benadrukt dat de vergunningsaanvraag niet geweigerd is. "Bellewaerde heeft hem zelf ingetrokken."

Respecteren
Voorlopig wil het park geen inhoudelijke uitspraken doen over het project. "De plannen zitten nog in de vergunningsfase", vertelde een woordvoerster onlangs aan Looopings. "We respecteren alle benodigde termijnen en betrokken instanties."

De opening van de 'Canadacoaster' zou in 2020 moeten plaatsvinden. Het is niet duidelijk of deze ontwikkeling voor uitstel gaat zorgen. Komende zomer opent Bellewaerde een groot waterpark.

Meer Bellewaerde Park
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be